Šport > Košarka
12 ogledov

Ožbolt: "Pričakujemo zmago, a .."

slovenija košarkarska repezentanca trening ožbolt Boštjan Tacol
Bolgarija že dolgo ni več velesila v evropski košarki. Najboljša uvrstitev prvih tekmecev Slovenije na tokratnem evropskem prvenstvu sega v leto 1957, ko so osvojili srebro. Štiri leta kasneje so bili bronasti.

"Pričakujem zmago, a takšne tekme, ko so vsi že vknjižili dve točki, so najtežje. Če jim bomo na začetku dovolili njihovo igro, se lahko mučimo skozi celoten dvoboj," je pred prvo slovensko tekmo na EP previden Sašo Ožbolt.

Novi član evroligaša Zagreba je o tekmecu še povedal: "V pripravi na tekmo smo si ogledali predvsem njihov polčas proti Italiji, ko so igrali res dobro. Morali jih bomo vzeti zelo resno. Imajo zelo dobrega nataruliziranega igralca - Earla Rowlanda. Tu sta še brata Ivanov in Filip Videnov, ki je odličen strelec. Niso naivna ekipa. Nekoliko stiskajo obrambo in zato tudi tvegajo in dopuščajo mete iz razdalje. Zapirajo predvsem raketo in tu jih bo treba izigrati. Verjamem, da smo boljši pod košem in bomo dosegli tudi koše od blizu, saj se ne smemo zanašati le na met od daleč. Igrajo cono in igro proti njej smo tudi vadili na treningu."

Da jih čaka težko delo, je prepričan tudi edini slovenski reprezentant, ki si je v minuli sezoni kruh služil v ligi NBA. "Niso tako slaba ekipa, kot se to morda zdi na papirju. Zelo dobri so v protinapadu, dobro stiskajo raketo in puščajo odprte mete. Treba bo biti osredotočen in jih zadeti. Nekako bomo morali igrati našo igro. Imajo pa seveda tudi slabosti. Slabo se naprimer vračajo v obrambo, tudi v skoku jih lahko napademo v obrambi in napadu. Če bomo uspešni pri odbitih žogah v obrambi, lahko iz tega hitro preidemo v napad in dosežemo nekaj lahkih košev. V napadu bodo največ iskali Videnova," je dejal Goran Dragić in dodal: "Vsi vemo, da so prve tekme na tekmovanju vselej malce nervozne. Čutiš pozitivno tremo. Če bomo zmagali, bo potlej vse lažje. Dvoboj je izjemno pomemben za samozavest."

Na pomembnost današnje tekme, ki se bo po srednjeevropskem času začela ob 17. uri, opozarja tudi Erazem Lorbek. "Sigurno nam ne bo lahko. Bolgari so spoštovanja vreden tekmec. Igrajo kar dobro v obrambi, so zelo borbeni, imajo pa tudi nekaj odličnih posameznikov. Igrati bomo morali stoodstotno. Če bomo zadevali od zunaj, bo vse precej veliko lažje," je dejal član Barcelone, ki sicer ni najbolj zadovoljen s strelsko formo: "Obroči so trdi, žoge so nove. Prva tekma je vselej težka."

Precej bolj sproščeno kot Slovenci naj bi zaigrali Bolgari. "Želimo presenetiti. Za nas ta tekma ni tako pomembna. Če nam ne uspe zmagati tokrat, bomo poskušali dobiti naslednji dvoboj,« je dejal Dejan Ivanov, ki je v minuli sezoni nosil dres italijanskega prvoligaša Montegranara, naturalizirani Earl Rowland, igralec španske Unicaje, pa je menil: "Slovenija je zelo izkušena, veliko bolj kot mi. Zato se bomo borili na vso moč in tako poskušali nadoknaditi pomanjkanje izkušenj. Prepričan sem, da bomo oboji igrali trdo in naredili vse za zmago. Strategije za tekmo sicer pred zadnjm treningom še nismo postavili, a verjamem, da bomo pripravljeni krenili v dvoboj."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.