Šport > Košarka
13 ogledov

Ožbolt pripravljen čakati slab mesec

Saša Ožbolta lahko iz Ljubljane odpelje prva konkretna ponudba. (Foto: Boštjan T
1/6
Žurnal24 main
Sašo Ožbolt je Union Olimpijo pripravljen čakati še slab mesec, Janez Rajgelj upa, da bodo priprave začeli naslednji teden. Ker uradnih nismo dočakali, v galeriji najdete neuradne kandidate za Olimpijino moštvo.

Upam, da bomo naslednji teden začeli priprave. Kroga igralcev, ki nas zanimajo, ne morem zožiti niti vam ne morem potrditi, da so v njem reprezentanti.
Janez Rajgelj

Po veleevforiji s stožiškima objektoma znova sledi sestop v vsakdanjost. Za Union Olimpijo ta ni niti malo rožnata. Eden največjih tivolskih mučenikov je Sašo Ožbolt. "Ko bom dobil datum, se bom Olimpiji pridružil na prvem treningu," je zatrdil kapetan, ki je sestankoval z direktorjem Janezom Rajgljem, pretiranega optimizma pa mu ta ni vlil. Nam pa tudi ni mogel izdati, kdo vse bi od košarkarjev lahko prišel v poštev za novo sezono. Zato smo se obrnili na neuradne vire. 

 

"Z Rajgljem sva se dobila, povedati mi ni mogel nič konkretnega. Kot mi je predstavil stanje, je kar malo skrb zbujajoče. Še vedno upam, da se bo zadeva rešila. Še sem pripravljen čakati. Bilo je nekaj ponudb, ampak sem vsem bolj ali manj dejal, da sem Olimpijo pripravljen čakati še slab mesec. Ponudbe so bile približno enake, zato se mi še vedno zdi smiselno ostati v Ljubljani," je pojasnil Ožbolt. "Ne, vrnitve dolgov ni bilo. Če pride konkretna ponudba iz tujine, se bom odločil za odhod. Lahko se zgodi že jutri," je sklenil Portorožan.

Aktualni trenutek zmajev z druge strani najbolje pozna direktor Janez Rajgelj. "Smo blizu oblikovanju strokovnega štaba, a še ni odločitve. Ekipo bova nato sestavljala skupaj s trenerjem," nam je pojasnil Kranjčan.

"Upam, da bomo naslednji teden začeli priprave. Kroga igralcev, ki nas zanimajo, ne morem zožiti niti vam ne morem potrditi, da so v njem reprezentanti," je ostal skrivnosten direktor zmajev in napovedal še predvideni termin selitve v Stožice: "Ko bo čas za to, da gremo, bomo šli takoj. Mislim, da se bo to zgodilo v septembru.“

Seveda mimo spektakularnega dvoboja s Španci nismo mogli. "Stožice so nekaj velikega. Naša obveza pa je, da ob rešitvi problema na Olimpiji skušamo dvorano napolniti. Ali nam bo uspelo še v tej sezoni ali ne, bi se moral posvetovati z vedeževalko. Pred Olimpijo je veliko nalog. Dolg je izjemen, moramo tudi primerno nastopati. Če jim bomo dali vsebino, bodo Stožice brez težav sodelovale."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.