Šport > Košarka
16 ogledov

Ožbolt: "V Istanbul po Top 16"

Sašo Ožbolt je odločen, da gredo v Istanbul po uvrstitev med 16. (Foto: EPA) Žurnal24 main
"Že proti Efes Pilsnu bomo šli po uspeh in si poskušali uvrstitev med najboljših 16 zagotoviti že v Istanbulu," je po sredini zmagi Uniona Olimpije z Valencio dejal Sašo Ožbolt.

Kakšen je občutek po novi zmagi?
Seveda je lepo. V tej dvorani ni težko igrati, saj nam gledalci vseskozi stojijo ob strani. Želim si, da bi bilo tako tudi ob morebitnih porazih. Ko zmaguješ, se pozabijo tudi nekatere slabe reči. To je sanjski začetek sezone. Zdaj je vse v najlepšem redu.

Kako blizu ste uvrstitvi v Top 16?
Še z eno zmago več bi bili zagotovo že v Top 16. Tudi če ne uspemo zmagati na drugih tekmah, imamo še nekaj možnosti. Vendar se na to ne bomo zanašali. Ko jih bomo imeli pet, bomo iskali še šesto.

Je najlepša priložnost za zmago gostovanje AJ Milana?
To nas ne zanima. Že proti Efes Pilsnu bomo šli po uspeh in si poskušali uvrstitev med najboljših 16 zagotoviti že v Istanbulu. Ko si enkrat že uvrščen, je veliko lažje igrati. Si popolnoma razbremenjen.

Po tekmi je bil Jure Zdovc nezadovoljen ...
Le kako ne bi bil. Skoraj smo izgubili že dobljeno tekmo. Preprosto ne znamo tekme na miren način pripeljati do konca. Storili smo preveč napak v zadnjih trenutkih. Na parketu nismo izpolnili tistega, kar smo se dogovorili na klopi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.