Šport > Košarka
4 ogledov

Ožboltov ne reprezentanci

Sašo Ožbolt ima dovolj čakanja na svoj prigarani denar. Union Olimpija Helios
1/13
www.alesfevzer.com
Za Sašem Ožboltom je končno sezona brez poškodb. Z Olimpijo je osvojil državni naslov in pokal, nadaljevanje kariere v zmajevem gnezdu pa ostaja pod vprašajem.
Sezone je konec, kakšna je vaša ocena?
Na koncu sezone smo popravili celotno sliko, če pa gledamo na splošno, ne moremo biti zadovoljni. Sploh na začetku je šlo vse narobe, prišlo je tudi do zamenjave trenerja. S prihodom Jureta Zdovca so rezultati nato le šli na bolje.

Kakšna je razlika med Džikićem in Zdovcem?
Vidi se, da smo pod Zdovcem veliko bolje igrali v obrambi, čeprav se na začetku vse skupaj ni poznalo, saj rezultati še niso šli na boljš. Ko smo začeli igrati bolje v obrambi, je bilo lažje, je pa res, da smo imeli v drugem delu sezone lažje tekmece. Težko je namreč primerjati prvoligaške ekipe s tistimi iz Evrolige. Res pa je tudi, da ni mačji kašelj odigrati vsako tekmo tako, da nasprotnik doseže samo 50 točk. Glavna razlika je bila torej v obrambi.

Jure Zdovc je v Olimpijino obrambo prinesel nove razsežnosti. © Saša Despot

 
Evroliga je bila polom ...
Res je in tudi v NLB-ligi smo povsem pogoreli. Sicer smo obranili obe domači lovoriki, kar smo si pred sezono zastavili, kljub vsemu pa smo veliko več pričakovali od NLB-lige.

Sezona je končno minila brez poškodb ...
Moram reči, da sem bil res zdrav vso sezono. Niti v sanjah si nisem mogel predstavljati, da bom toliko igral po treh sezonah neigranja. Po tej plati moram biti s sezono zadovoljen.

Ostajate v Olimpiji?
Zagotovo je v mojem interesu, da ostanem v Olimpiji, a na pogajanja bom pripravljen šele, ko bodo poravnane vse obveznosti za nazaj.

Imate na mizi še kakšne druge ponudbe?
Nekaj ponudb sicer je, a tega v tem trenutku ne bi komentiral.

Zavrnili ste igranje v reprezentanci. Zakaj?
Imam zamere do stare garniture na KZS (Košarkarski zvezi Slovenije). Ko sem bil poškodovan in sem ležal v postelji, me niso niti poklicali in vprašali, ali kaj potrebujem. Sicer se to ne nanaša na ljudi, ki so zdaj na zvezi, a si ne upam tvegati, da se mi kaj podobnega še kdaj ponovi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.