Šport > Košarka
16 ogledov

Panathinaikos proti branilcem naslova

Žurnal24 main
Atenski Panathinaikos in moskovski CSKA se bosta pomerila v nedeljskem finalu košarkarske Evrolige. Pred tem se bosta v tekmi za tretje mesto pomerila Barcelona in Olympiakos.

Znana sta finalista zaključnega turnirja košarkarske lige. V nedeljskem finalu se bosta v berlinskiO2 Areni pomerila branilec naslova, moskovski CSKA, in izzivalec, atenski Panathinaikos. Košarkarji CSKA so po napeti končnici prvega polfinala uspeli premagati špansko Barcelono. Tekmo so sicer bolje začeli Španci, ki so si v uvodnih minutah po zaslugi natančnih metov za tri točke (dve od štirih je prispeval Jaka Lakovič) priigrali deset točk prednosti (14:4) in jih do prvega odmora ohranili. Ruski stroj se je počasi začel ogrevati v drugi četrtini in v 18. minuti je bil izid znova izenačen. Na glavni odmor so z minimalno prednostjo štirih točk zasluženo odšli Španci, nato pa so Moskovčani začeli narekovati ritem srečanja. Počasi, a vztrajno so lovili priključek in ga popolnoma ujeli ob izteku tretje četrtine. V zadnji se je v dresu Moskovčanov izkazal Ramunas Siskauskas, ki je v zadnjih desetih minutah zadel 18 od skupaj 29 točk. Matjaž Smodiš je prispeval devet, Erazem Lorbek pa osem točk.

Podobno napet je bil tudi grški polfinale med starima rivaloma, srečanje pa je v napetem zaključku z nekaj sreče dobil Panathinaikos. Zadnji napad na tekmi so namreč imeli košarkarji Olympiacosa, a je Bourousis zgrešil met izpod koša in finalno vstopnico so dobili atenski košarkarji. Ti so dvoboj začeli s prepričljivo serijo 7:0, nato pa je sledilo dokaj izenačeno srečanje, v katerem je bil nekoliko bolj prepričljiv Panathinaikos z razpoloženo četverico Peković, Batiste, Spanoulis in Jasikevicious, ki je prispevala 75 od 84 točk.

Zaključni turnir Evrolige, polfinale:

Barcelona : CSKA Moskva 78:82
Andersen 24, Lakovič in Navarro po 13; Siskauskas 29, Langdon 15, Smodiš in Khryapa po 9, Lorbek 8

Olympiacos : Panathinaikos 82:84
Greer 18, Vujčić 14; Peković 20, Batiste 19, Spanoulis in Jasikevicious po 18

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.