Šport > Košarka
18 ogledov

"Pao igra najboljšo košarko"

Jure Zdovc se že veseli dvoboja z Željkom Obradovićem. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Košarkarji Uniona Olimpije bodo v četrtek pred polno dvorano v Stožicah v tretjem kolu Evrolige pričakali Panathinaikos. Trener zmajev Jure Zdovc po odličnem začetku sezone miri strasti.
Obradović mi je v šali dejal, da pri Panathinaikosu v zadnjem času trenirajo štiri ure na dan, ker Olimpija zmaguje. Željka sicer spoštujem, ne nazadnje je moj tihi vzor, kar se tiče trenerskega posla. Dvoboja se že veselim, hkrati pa sem ponosen, da bomo v lepi stožiški dvorani gostili takšnega velikana, kot je Panathinaikos. Kljub temu upam na dobro tekmo in tudi na presenečenje.
Jure Zdovc

Kaj pričakujete pred tekmo s Panathinaikosom?
Pričakujem predvsem čvrsto, trdo in težko tekmo. Panathinaikos je že zdaj v vrhunski formi, saj so igralci in trener že dolgo skupaj. Vsi se poznajo do najmanjših podrobnosti. Gre za ekipo, ki v tem trenutku igra najboljšo košarko v Evropi. So pa tudi oni samo ljudje in naredili bomo vse, da s fizično igro dobimi tekmo.

Ste bili v zadnjih dneh kaj v stikih s trenerjem Panathinaikosa Željkom Obradovićem?
Seveda. Večkrat se slišiva. V šali mi je dejal, da pri Panathinaikosu v zadnjem času trenirajo štiri ure na dan, ker Olimpija zmaguje. Željka sicer spoštujem, ne nazadnje je moj tihi vzor, kar se tiče trenerskega posla. Dvoboja se že veselim, hkrati pa sem ponosen, da bomo v lepi stožiški dvorani gostili takšnega velikana, kot je Panathinaikos. Kljub temu upam na dobro tekmo in tudi na presenečenje.

Na sedmih tekmah ste v tej sezoni šestkrat zmagali. Se pritisk stopnuje?
Seveda. To je povezano. Vendar je trenutna slika malce nerealna. Imamo še kar nekaj težav v igri, pomanjkljivosti pa poskušamo odpraviti na treningih. Čaka nas še ogromno dela in nekaterim igralcem to ni všeč. Mislijo samo na tekme, a moramo tudi trenirati, če želimo odpraviti napake. V ponedeljek so imeli košarkarji sicer prosto, ker se zavedamo, da je treba ekipo osvežiti po dveh težkih tekmah z AJ Milanom in Partizanom.

Boste v prihodnjih tekmah zaradi utrujenosti rotirali več igralcev?
Zagotovo. To je trenutno naš največji problem. Ko bodo prišle na papirju nekoliko lažje tekme, bodo več priložnosti dobili tudi igralci, ki trenutno ne igrajo veliko. Če želiš od njih nekaj dobiti, jim moraš dati priložnost. Enako je na tekmah. Če želiš, da ti določen igralec nekaj da v zadnjih minutah dvoboja, ali je to zaradi težav z osebnimi napakami ali česa podobnega, ga moraš v prvem polčasu poslati na parket, da začuti igro. Nekateri bodo v prihodnje dobili priložnost, koliko časa bodo na parketu, pa bo odvisno od njih.

Gre za ekipo, ki v tem trenutku igra najboljšo košarko v Evropi. So pa tudi oni samo ljudje in naredili bomo vse, da s fizično igro dobimi tekmo.
Jure Zdovc

Je v garderobi čutiti to evforijo, ki je zdaj okoli kluba?
Nisem toliko z njimi, da bi lahko odgovoril na to vprašanje. Vsekakor pa jim vsak dan poskušam s sestanki, s posnetki tekem, pokazati, da ni čas za evforijo. Verjamem, da se igralci zavedajo, kako hitro se lahko reči spremenijo. Po teh zmagah imamo veter v hrbet, imeli pa smo tudi kar nekaj sreče. Na treningih popravljamo napake, ki se nekaterim ponavljajo iz tekme v tekmo. Če se bo to nadaljevalo, bo temu ustrezno treba tudi ukrepati. Smo nova ekipa in zavedam se, da so ti igralci tudi nekoliko omejeni s svojim znanjem in kakovostjo. Ne nazadnje imamo tudi nižji proračun kot lani. Najpomembneje zame pa je, da košarkarji na igrišču dajejo vse od sebe, tudi če potem naredijo kakšno napako več.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.