Šport > Košarka
5 ogledov

Parker in tovariši se bližajo Poljski

Tony Parker je Italijanom natresel 23 točk. Žurnal24 main
Košarkarska reprezentanca Francije si je v petek z zmago proti Italiji v kvalifikacijski skupini B zagotovila nastop na dveh odločilnih dvobojih za uvrstitev na letošnje EP na Poljskem.

Francozi se bodo v zadnjem kolu kvalifikacij pomerili z zmagovalko druge skupine, kjer je v najboljšem položaju Bosna in Hercegovina. Galski petelini so na domačem terenu v Pauju ponižali Italijo in slavili z 81:61. Francoze je še posebej razveselila dobra forma zvezdnika Tonya Parkerja, ki je dosegel 23 točk. Francozi imajo sicer do konca prvega dela kvalifikacij še eno tekmo s Finsko, a jih ne Skandinavci ne Italijani ne morejo več prehiteti na prvem mestu, ki edino vodi v dodatna dvoboja za uvrstitev na EP. Francozi so Italijo premagali že v prvi tekmi v gosteh po podaljšku z 80:77.

V drugi skupini bo prvo mesto najverjetneje osvojila reprezentanca BiH, ki je s 73:61 premagala Portugalsko; v tej skupini ima možnosti za prvo mesto tudi še Belgija, ki ima tekmo manj od BiH. Odločilna dvoboja zmagovalcev obeh kvalifikacijskih skupin za edino dodatno vstopnico za EP bosta 27. in 30. avgusta. Uspešnejša ekipa se bo na EP uvrstila v predtekmovalno skupino B, kjer so že Rusija, Nemčija in Latvija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.