Šport > Košarka
11 ogledov

Parker se je prebudil

Tony Parker po tekmi vseh zvezd igra kot prerojen. Phoenixu je tokrat dal kar 30 Žurnal24 main
V ligi NBA je Sacramento v odsotnosti poškodovanega Bena Udriha premagal Denver, Phoenix je v gosteh izgubil s San Antoniom. Prvake iz Bostona je presenetil Orlando.
 

Liga NBA

Sacramento : Denver  114:106
San Antonio : Phoenix 103:98
Toronto : Utah 101:109
Boston : Orlando  79:86
New Jersey : New York   106:101
Houston : Memphis 93:83
Oklahoma City : Philadelphia 89:74

Sacramento je dosegel 14. zmago v tej sezoni, prvi mož obračuna pa je bil Kevin Martin s 26 točkami, osmimi asistencami in sedmimi skoki. Izdatno pomoč je imel v Andresu Nocioniju (23 točk), Spencerju Hawesu (20 točk in osem skokov) ter Franciscu Garcii (19 točk), v ekipi iz Kolorada pa je bil strelsko najbolj razpoložen Carmelo Anthony z 32 točkami. V vrstah San Antonia blesti francoski organizator igre Tony Parker , ki v povprečju - po tekmi zvezdnikov - dosega 25,6 točke na tekmo, v zadnjem dvoboju pa je Phoenixu nasul 30 točk. V izenačenem obračunu je 26,2 sekundi pred koncem dosegel tudi odločilni točki za zmago, poleg Parkerja pa se je izkazal tudi Tim Duncan s 17 točkami in 15 skoki. Pri gostih je bil najbolj učinkovit kanadski organizator igre Steve Nash s 23 točkami in enajstimi podajami, malce pa je zatajil Shaquille O'Neal . Na zadnjih štirih tekmah se je njegovo povprečje sukalo pri 30 točkah, v Teksasu je zbral le 14 točk. Goran Dragič je na teksaškem parketu preživel 3:13 minute, v tem času pa se ni vpisal med strelce.

Dwight Howard je bil junak srečanja v Bostonu. © reuters

 
V vselej zanimivem sosedskem obračunu je New Jersey ugnal New York , junaka dvoboja pa sta bila Devin Harris s 35 točkami in desetimi podajami ter Vince Carter s 25 točkami. Boston si je med prvimi zagotovil mesto v končnici, prvaka NBA pa je na domačem igrišču presenetil Orlando . Mož odločitve je bil "leteči" Dwight Howard , ki je 13,9 sekunde pred koncem zadel oba prosta meta, tekmo pa je končal z 18 točkami in 15 skoki.

V zadnjem času na severnoameriških košarkarskih igriščih blesti Utah , ki je v Torontu dosegel že enajsto zmago v nizu. Izbranci Jerryja Sloana so z zmagoslavjem v Kanadi ponovili dosežek svojih predhodnikov, ki so od 1. do 18. aprila leta 1999 ravno tako nanizali enajst zaporednih zmag. V dobro usklajeni zasedbi iz dežele Mormonov je bil najbolj učinkovit Deron Williams s 25 točkami in devetimi podajami. Houston je na krilih kitajskega velikana Yao Minga (24 točk in 17 skokov) premagal Memphis, Oklahoma City pa je dokaj prepričljivo opravila s Philadelphio. Prvi strelec domačega moštva je bil Srb Nenad Krstić (20 točk).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.