Šport > Košarka
20 ogledov

Parker v zadnji četrtini ugasnil Sonca

Bledsoe Green Ginobili San Antonio Spurs Phoenix Suns NBA Reuters
Phoenix Suns so brez poškodovanega Gorana Dragića izgubili gostovanje pri finalistih Lige NBA San Antonio Spurs (99:96).

Brez člana prve peterke letošnjega EuroBasketa Gorana Dragića je na tekmi s Phoenix Suns vodilno vlogo igral MVP prvenstva v Sloveniji Tony Parker, ki je za San Antonio Spurs dosegel 20 točk, od tega kar 15 v zadnji četrtini, ki so odločile obračun v Teksasu.

Miles Plumlee je s polaganjem manj kot minuto pred koncem zadel celo za vodstvo (96:95), nato pa je Parker po prodoru na drugi strani zadel met za zmago. Na semaforju je bilo takrat 31 sekund, Sonca pa so zapravila še dva meta za tri točke v izdihljajih tekme.

Indiana tako dobra leta 1972

Dragić naj bi se sicer po tretji poškodbi letošnje sezone vrnil že za naslednjo tekmo z Denver Nuggets. Košarkarji Indiana Pacers pa še naprej ostajajo edina neporažena ekipa v prvenstvu NBA. Tokrat so v domači dvorani s 97:80 zanesljivo ugnali Chicago Bulls, ki so še dobrih osem minut pred koncem tekme vodili.

Paul George je dosegel 21 točk, David West pa 17 in 13 skokov. Košarkarji Indiane so s petimi zaporednimi zmagami v novo sezono na zadnje startali v sezoni 1972/73.

Še ogromno dela

"S tekme v tekmo smo bolj samozavestni. Za zdaj smo še neporaženi, a številka 1 še nismo. Vsi se zavedamo, kaj je naš glavni cilj, in pred nami je še ogromno dela," je dejal George. Lance Stephenson je vseh svojih 15 točk k zmagi dodal po odmoru, Luis Scola pa je osem od 12 točk dosegel v zadnjih minutah.

"Vem, da sem slabo začel tekmo in se boril sam s seboj, a skušal sem ostati osredotočen na igro. K sreči se mi je odprlo in lahko sem pomagal soigralcem do zmage," je dejal Stephenson. Pri gostih, ki so izgubili kar 17 žog, sta Derrick Rose in Luol Deng vsak dosegla po 17 točk.

"Seveda smo vsi zelo razočarani. A to je le opozorilo, da moramo na naslednjih tekmah prikazati več. In tudi bomo," je dejal trener bikov Tom Thibodeau.

Westbrook spet dober, Jazz ostal slab

Košarkarji Oklahoma City Thunder so s 107:93 premagali Dallas Mavericks. Kevin Durant je zbral 23 točk in deset podaj, Russell Westbrook, ki je zaigral na komaj drugi tekmi po operaciji kolena in dolgotrajnem okrevanju, pa je k zmagi dodal 22 točk. Pri teličkih je bil z 20 točkami prvi strelec ekipe Monta Ellis. Boston Celtics so prav tako v domači dvorani s 97:87 premagali košarkarje Utah Jazz, ki to sezono ostajajo še brez zmage v ligi; pet zaporednih porazov na uvodu v sezono so nazadnje nanizali leta 1974.

Golden State Warriors so na gostovanju pri Minnesota Timberwolves slavili zmago s 106:93. Razigran je bil Klay Thompson, ki je 19 od svojih skupno 30 točk dosegel v zadnji četrtini. Bojevniki so sicer zadnji del tekme odigrali brez zvezdnika Stephena Curryja, ker si je zvil levi gleženj.

Vučević "stresel" Clipperse

Zmage v gosteh so se razveselili tudi Washington Wizards, ki so s 116:102 premagali Philadelphia 76ers. Moštvo Orlando Magic je z 98:90 ugnalo Los Angeles Clippers; Nikola Vučević je 30 točkam, blestel je predvsem v zadnjih 23 sekundah, dodal še 21 skokov.

Charlotte Bobcats so z 92:90 premagali Toronto Raptors, Milwaukee Bucks so na krilih O.J. Maya in njegovih 28 točk s 109:104 ugnali Cleveland Cavaliers, Memphis Grizzlies pa so v domači dvorani s 84:99 izgubili proti New Orleans Pelicans.

Liga NBA, rezultati:

San Antonio Spurs : Phoenix Suns 99:96
Indiana Pacers
: Chicago Bulls 97:80
Orlando Magic
: Los Angeles Clippers 98:90
Philadelphia 76ers : Washington Wizards 102:116
Charlotte Bobcats
: Toronto Raptors 92:90
Boston Celtics
: Utah Jazz 97:87
Minnesota Timberwolves : Golden State Warriors 93:106
Milwaukee Bucks
: Cleveland Cavaliers 109:104
Memphis Grizzlies : New Orleans Pelicans 84:99
Oklahoma City Thunder
: Dallas Mavericks 107:93

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.