Šport > Košarka
1 ogledov

Parker zopet zatajil

Rusi so se po dolgem času vrnili med "elito". Žurnal24 main
Košarkarji Rusije so v prvem četrtfinalnem srečanju EP s 75 : 71 premagali Francijo in se uvrstili v polfinale. To je uspelo tudi Španiji, ki je s 83 : 55 deklasirala Nemčijo.

Prvo četrtfinalno srečanje 35. evropskega prvenstva je postreglo z vso napetostjo, radostjo in razočaranjem, ki spadajo k tekmam najvišje svetovne ravni. Rusija je v razburljivi končnici premagala bronaste z zadnjega evropskega prvenstva v Beogradu in se uvrstila v polfinale. Tam se bo v soboto pomerila z zmagovalcem dvoboja med Litvo in Hrvaško. Tragična figura francoske reprezentance je bil znova njihov prvi zvezdnik Tony Parker, ki je, podobno kot proti Sloveniji v predtekmovanju, šest sekund pred koncem zgrešil drugi prosti met za podaljšek.

Rusija je bila pred dvobojem sicer favorit, toda za potrditev te vloge se je morala na parketu krepko potruditi. Francija je namreč pokazala pravi obraz. Bila je borbena, čvrsta pod košem (skoki 37 : 25) in potrpežljiva v napadu. Glavni ofenzivni vlogi sta pripadli Tonyju Parkerju in Borisu Diawu, igralcema iz lige NBA, ki pa sta se na koncu izkazala za tragični figuri. Resda sta zaslužna za to, da se je Francija dve minuti pred koncem vrnila v igro po zaostanku s 63 : 69, toda slednji je dobro minuto pred koncem zgrešil dva prosta meta, Parkerju pa se je ponovila zgodba iz Alicanteja proti Sloveniji. Pri Rusih je bil s 16 točkami najboljši strelec Rus Krjapa, pri Francozih pa Parker (15). "Priznam, da na črto prostih metov nismo želeli poslati Parkerja, a je na srečo zgrešil. To je velika zmaga za nas. Mnoge smo z uvrstitvijo v polfinale presenetili. V nadaljevanju moramo ostati agresivni in igrati svojo igro," je po tekmi dejal naturalizirani Američan J. R. Holden.

V drugem današnjem četrtfinalu sta se pomerili Španija in Nemčija. S 83 : 55 so bili prepričljivo boljši Španci, ki bodo slovenski nasprotnik ob morebitni zmagi nad Grčijo. V nasprotnem primeru se bodo slovenski košarkarji za uvrstitev od 5. do 8. mesta zopet pomerili z Nemčijo.

EP, četrtfinale
Rusija
: Francija 75 : 71 (21 : 23, 39 : 42, 56 : 53)
Krjapa 16, 7 skokov, Holden 15; Diaw 17, Parker 15.

Španija : Nemčija 83 : 55 (18 : 14, 40 : 27, 66 : 43)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.