Šport > Košarka
12 ogledov

Partizan le za las prekratek

1/17
Žurnal24 main
Partizan je bil tik pred zmago v drugem polfinalu Evrolige, a je Olympiacos uspel izsiliti podaljšek in na koncu tudi slaviti s 83:80. Grki se bodo v nedeljskem finalu pomerili z Barcelono.
NE SPREGLEJTE
Prvi finalisti Evrolige so postali igralci Barcelone, ki so v polfinalu ugnali CSKA. Podrobnosti iz srečanje si lahko preberete tukaj.

V finalu zaključnega turnirja Evrolige v Parizu v nedeljo ob 21. uri se bodo pomerili košarkarji FC Barcelone in Olympiacosa. Katalonci so v polfinalu ugnali CSKA Moskvo s 64:54, Grki pa so bili po podaljšku boljši od Partizana s 83:80.

Košarkarji Olympiacosa so v drugem polfinalu zaključnega turnirja v pariški dvorani Bercy v dramatični tekmi premagali beograjski Partizan in se četrtič v zgodovini kluba uvrstili v finale najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja. Naslov so doslej osvojili le enkrat, leta 1997, ko so v Rimu na predzadnji stopnički, polfinalu, premagali ljubljansko Union Olimpijo, v finalu pa prav tekmeca v nedeljskem finalu FC Barcelono. Tudi Katalonci imajo v svojih vitrinah le en pokal evropskega prvaka, ob tem pa še pet nastopov v finalu. A zanimivo, edino lovoriko so osvojili 2003, ko so v svoji dvorani v polfinalu izločili prav CSKA Moskvo.

Za razliko od prvega je bil drugi polfinale veliko bolj zanimiv in napet. Odločitev je padla šele v podaljšku, v katerem so Grki po hudih naporih strli odpor žilavega tekmeca in najprijetnejšega presenečenja sezone iz Beograda. Olympiacos je tako upravičil vlogo favorita v tem dvoboju in napovedal zanimiv nedeljski finale.

V rednem delu so bili bližje zmagi Beograjčani, ki so koš za podaljšek dobili 2,6 sekunde pred koncem. Zgrešen met Miloša Teodosića je atraktivno v koš pospremil najdražji igralec Olympiacosa Josh Childress. Le štiri sekunde pred tem je Partizan v vodstvo popeljal Bo McCalebb, z 21 točkami najboljši posameznik tekme, ki je po koncu tekme dejal: "Zelo težko je izgubiti na takšen način še posebej zaradi tega, ker smo imeli veliko priloŽnost, da bi zmagali že v rednem delu. Pokazali smo kaj lahko naredimo kot ekipa, a to ni bilo dovolj za zmago, tako da ne moremo biti zadovoljni. V tekmi za tretje mesto bomo poskušali zmagati za naše navijače, ki so nas prišli spodbujat iz Beograda." Njegov soigralec Jan Vesely pa je dodal: "Koncentracijo smo izgubili v najbolj neprimernem trenutku, kar nas je stalo zmage. Res sem zelo razočaran in trenutno zelo težko najdem besede. V tekmi za tretje mesto moramo narediti vse in se poskušati oddolžiti našimi navijačem. Seveda smo razočarani, toda naredili bomo vse, da za naše navijače premagamo CSKA."

"Težka tekma. Partizan je odigral zelo premeteno in pametno tekmo. Vse so kontrolirali. Pokazali so pravi karakter. Ničesar niso imeli izgubiti. Kljub temu pa smo mi na koncu zmagali," pa je dejal član Olympiacosa Theodoros Papaloukas.

Evroliga, polfinale:


Olympiacos : Partizan 83:80 (15:17, 18:11, 19:24, 15:15, 16:13) - po podaljšku
Kleiza 19, Childress in Teodosić 17, Skorcanitis 11; McCalebb 21, Marić 17

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.