Šport > Košarka
43 ogledov

Partizan v Beogradu zajezil Krko

(Partizan - Krka) liga Aba Murić
1/7
ABA
Košarkarji Krke so v 16. krogu jadranske lige Aba na gostovanju v Beogradu izgubili proti aktualnemu prvaku Partizanu (67:80).

Košarkarji Krke so v prejšnjem krogu na domačem terenu nekoliko nesrečno in nespretno izgubili s Cedevito po podaljšku, tokrat pa so se podali na gostovanje v srbsko prestolnico. Proti Partizanu, drugi ekipi lige, so bili dokaj enakovreden tekmec v prvem delu, v drugem polčasu pa so izgubili stik z Beograjčani in nazadnje izgubili tekmo za 13 točk.

Krkaši za kratek čas povedli

Krka je prvi medsebojni obračun dobila s 60:52, a so se Beograjčani učinkovito oddolžili. Krka je sicer povedla, toda po zaostanku 1:6 in 10:14 je Partizan z delnim izidom 13:5 uspešno nadoknadil razliko že v prvi četrtini. Novomeščani so bili v nadaljevanju po začetnem zaostanku spet povsem blizu, prišli do 39:40, toda niso znali narediti odločilnega koraka za vodstvo. Domači pa so ob koncu polčasa dosegli pet točk zapored.

Beograjčani pobegnili v tretji četrtini

Odločilna za razplet tekme je bila tretja četrtina; domači so jo dobili za deset točk ter počasi, a vztrajno višali prednost. Pred zadnjim delom je bilo tako +16, te prednosti pa Partizan ni zapravil. Ob koncu so gostje sicer ublažili poraz in celo dobili zadnjo četrtino, vendar so bili daleč od presenečenja. Najboljši strelec pri zmagovalcih je bil Anthony Kinsey s 17 točkami, pri Novomeščanih je najbolj izstopal Jaka Klobučar z 21 točkami, dosegel je štiri trojke.

Krka bo v naslednjem krogu regionalnega tekmovanja igrala v soboto, 18. januarja, doma proti Mega Vizuri, že v torek pa Novomeščane čaka še tekma evropskega pokala challenge proti Choletu, prav tako na domačem terenu.

Liga Aba, 16. krog:

Partizan : Krka 80:67 (23:18, 22:21, 24:14, 11:14)
Kinsey 17, Bogdanović 14, Musli 12; Klobučar 21, Murić 11

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.