Šport > Košarka
5 ogledov

Pau Gasol odpovedal SP

Pauja Gasola na SP v Turčiji ne bomo videli. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Prvi zvezdnik španske košarkarske reprezentance in član LA Lakers Pau Gasol se je odpovedal nastopu na svetovnem prvenstvu v Turčiji prihodnje leto.

"Španija se lahko tudi brez mene bori za kolajno," meni Pau Gasol in dodaja, da ga na svetovnem prvenstvu v Turčiji ne bo. Gasol je tik pred odpovedjo z LA Lakers podpisal novo pogodbo, ki mu bo v vsaki od naslednji treh sezon navrgla 21,3 milijona dolarjev.

"Reprezentanca je bila vedno najpomembnejša, vendar pa morajo ljudje sprejeti to, da ne morem stalno kakovostno igrati na dveh frontah. Eni fronti sem se moral odreči in zato sem se odločil, da v Turčiji ne nastopim," je svojo odločitev poskušal pojasniti starejši od bratov Gasol. Evropski prvaki Španci bodo na SP v skupini D igrali skupaj s Francijo, Kanado, Litvo, Novo Zelandijo in Libanonom. Težav s prebojem v osmino finala ne bi smeli imeti, vendar pa mnogi dvomijo, da so brez Pauja Gasola v boju za zlato proti ZDA brez moči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.