Šport > Košarka
32 ogledov

Pavlovič: "Udrih ravnal nedopustno!"

Pravi, da je nad reprezentanco obupal, ker je v njej preveč politike. (Foto: EPA Žurnal24 main
Košarkarski strokovnjak Mik Pavlovič je v večernem pogovoru za Žurnal24 ostro obsodil potezo Bena Udriha, ki je popoldne zapustil reprezentanco. "To je nedopustno za profesionalca," je dejal.

Kakšen je vaš komentar na sredino potezo Bena Udriha, da zapusti priprave slovenske reprezentance?
Ha. Ne boste verjeli, ampak nekaj takega sem pričakoval, in to zaradi njegove izjave, da si želi biti prvi. Tako nekako je rekel, kar pomeni, da je iskal razlog, da bi to nato speljal v takšno smer. Druga stvar pa je, da je to absolutno nedopustno za profesionalca in člana državne reprezentance. Nekorektno, nekorektno do reprezentance in do njegovih kolegov.

Kaj mislite, da je bil glavni razlog za to potezo?
Ne vem, toda to sem čutil že nekaj časa. Reprezentanco spremljam že dolgo. Že ko sem bil lani z njimi na Rogli, sem čutil, da ni prvi, a hoče biti prvi, kar seveda povzroča take situacije. Zaradi določenega koncepta igre je to nekaj drugega. Zaradi tega, kdo je boljši, pa spet nekaj drugega. Pri njem je verjetno pomembno samo to drugo. Bil je v NBA in je od tam to prenesel sem – ker je bil tam dober, bi moral biti po njegovem tudi tukaj prvi.

To bi moral selektor Memi Bečirović začutiti takoj na začetku priprav. Ni se zgodilo čez noč, to je enkrat ena.
Mik Pavlovič

Mislite, da je tako nepodredljiv kolektivu?
Absolutno. Pa tudi avtoriteti. To bi moral selektor Memi Bečirović začutiti takoj na začetku priprav. Ni se zgodilo čez noč, to je enkrat ena. Kaj takega se ne more zgoditi čez noč.

Kako mislite, da je bil Beno pripravljen na prvenstvo? Sloveniji bi brez dvoma prišel še kako prav ...
Seveda, tu ni nobenega dvoma, toda ne s takim pristopom.

Osebni trener brez komentarja
Trener Boštjan Kuhar, s katerim se je Beno Udrih pripravljal pred prihodom na priprave, danes ni želel komentirati poteze branilca Sacramento Kings. "Beno bo podal uradno izjavo," je vse, kar nam je povedal Kuhar.

Z njegovim odhodom verjetno sledi kar nekaj rošad v ekipi ...
Tako je. Že od vsega začetka, ko je (Bečirović, op. p.) izbral reprezentanco, je dejal, da bo imel največ težav s strukturo igralcev zunanje linije. Vsi so zelo dobri, vendar je pravi vodja lahko le eden. Vodjo seveda tudi potrebujemo, in to je bil po moji oceni od vsega začetka Jaka Lakovič.

Mislite, da si Lakovič potemtakem bolj zasluži mesto v prvi peterki?
Zagotovo. V tem primeru absolutno. Mogoče, to bomo v teh dneh tudi izvedeli, je bilo kaj narobe tudi med Jakom in Benom. Tega pa ne vem.

Kako čudna se vam zdi poteza, da je Udrih svojo odločitev sprejel šele po osmih dneh priprav, ko je bila hierarhija v moštvu znana že nekaj časa?
To! Pravzaprav je bila hierarhija vzpostavljena že na prvem sestanku ali vsaj v prvih nekaj dneh, ko je Memi povedal, kako in kaj. To meče še slabšo luč, še temnejšo senco na Benovo potezo. O tem ni nobenega dvoma.

Bo Beno Udrih še kdaj pogledal reprezentanco?
Jaz ga ne bi vzel, saj se je nekaj podobnega zgodilo že s Sašo Vujačićem. Ne bi sicer rekel, da je Vujačić slabši igralec, toda zagotovo ni tako dober kot Beno Udrih. Položaj je podoben.

V izjavi za javnost je Udrih dejal, da so se razšli prijateljsko. Menite, da je res tako?
Dobro, tako se mora povedati za javnost, saj veste (smeh). V žargonu bi lahko rekli, da ne zapreš vrat za seboj ... (smeh)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.