Šport > Košarka
12 ogledov

Peković odhaja k Minnesoti

Nikola Peković je nazadnje igral v majici Panathinaikosa. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Prve ure prestopnega roka v NBA niso bile zaznamovane z revolucijo. LeBron James še nima kluba, to pa ne velja za Nikolo Pekovića in Doca Riversa.

Nekdanji strah in trepet pod koši lige NLB, robustni center Nikola Peković, nazadnje član Panathinaikosa, se seli čez Atlantik k Minnesoti Timberwolves. Volkovi so ga na naboru izbrali kot 31. že pred dvema letoma. "Peković je eden najboljših evropskih centrov in verjamemo, da bo moštvu lahko v takojšnjo pomoč," je povedal neimenovani vir blizu klubskemu vodstvu.

Ameriški košarkarski trener Doc Rivers bo tudi v prihodnji sezoni vodil Boston, z vodstvom slovitega kluba je namreč sklenil novo enoletno pogodbo. Košarkarji iz Bostona so se v tej sezoni uvrstili v veliki finale lige NBA, v odločilni sedmi tekmi pa so jih ugnali Jezerniki iz Los Angelesa. Rivers je na klopi Keltov od leta 2004, v šestih letih pa ga je enkrat popeljal do zmagoslavja v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. To je bilo leta 2008.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.