Šport > Košarka
8 ogledov

Pešić na klopi Valencie

Rafa Martinez Valencia Žurnal24 main
Košarkarji Uniona Olimpije bodo v sredo v 5. krogu Evrolige lovili četrto zmago. V Ljubljano brez odstavljenega trenerja prihaja Valencia, ki ji letos ne gre po načrtih.
Novi trener naslednjih nasprotnikov Uniona Olimpije v Evroligi Power Electronics Valencie je Srb Svetislav Pešić, ki je nasledil Manuela Husseina. 61-letni srbski strokovnjak v sredo v Stožicah še ne bo sedel na španski klopi.

Košarkarji Power E Valencie so skupaj s CSKA Moskvo z eno zmago zadnji v skupini D.

Kljub temu, da prihajajo v goste k Unionu Olimpiji, ki je v štirih obračunih zbrala dve zmagi več od Špancev, so pri Valencii odločni, da v Stožicah zmagajo. Organizator igre Rafa Martinez pred gostovanjem v Ljubljani pravi: "To bo za nas zelo pomembna, če ne odločilna tekma. Z zmago bi premagali tudi negativizem."

Španski organizator igre, ki v povprečju v Evroligi v tej sezoni dosega po 11,5 točke, dodaja: "Moramo igrati drugače kot do sedaj. Moramo biti bolj agresivni, žoga mora krožiti hitreje. Gostovanje bo zahtevno. V Evroligi ni lahkih tekem. Olimpija je že tradicionalno neugoden nasprotnik, ki že vrsto let igra v najmočnejšem tekmovanju. Vseeno je zmaga nujna."

Rafa za konec še dodaja, da so po začetnih porazih in odhodu trenerja Manuela Husseinatekmo proti Unionu Olimpiji vodil njegov pomočnik Jesus Mulero – povsem drugačno moštvo, ki bo moralo začeti zmagovati, če bo želelo uresničiti visokoleteče cilje pred sezono.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.