Šport > Košarka
13 ogledov

Pešić: "Olimpija vedela, kaj želi"

Svetislav Pešić in Olimpijin direktor Janez Rajgelj. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Pred vami je malce neobičajen intervju s trenersko legendo Svetislavom Pešićem, ki je prevzel Valencio, a si je tekmo z Olimpijo ogledal še s tribune. Vmes je tudi duhovit dialog med njim in Zoranom Jankovićem.

Kakšen vtis je na vas pustila Olimpija?
Odličnega. Ima Ilievskega, ki fantastično nadzoruje igro. Valencia je na njem dobro igrala obrambo, vendar se ni dal motiti, saj je dovolj izkušen. Tudi s štirimi osebnimi napakami je zdržal na parketu. V odločilnih trenutkih je Olimpija vedela, kaj želi. Pokazala je zanesljivost, ki je verjetno prišla zaradi prejšnjih zmag.

Svetislav Pešić o Vladu Ilievskem, s katerim sta se pred tekmo prisrčno pozdravila: "Z mano je bil v Barceloni in Rimu. Vesel sem, ko moji bivši igralci in prijatelji igrajo dobro. Mislim, da je napredoval. Nisem srečen, ker je Olimpija slavila, ampak ker je on odigral dobro."

Kako bi ocenili igro svojega moštva?
Naša ekipa je delovala zelo pametno in angažirano. V končnici smo poklonili preveč žog, skupaj kar 20. To je preveč, posebej v gosteh in proti ekipi, ki si je že pridobila samozavest z zmagami. In še nekaj: Olimpija je imela deset skokov več. Težko je dobiti takšno tekmo, čeprav smo imeli svoje možnosti. 14 sekund pred koncem je bil po mojem mnenju nad našim igralcem prekršek. Olimpija je želela napraviti osebno napako, sodniki pa je niso želeli piskati!

Moštvo prevzemate v najslabšem možnem položaju. Valencia ima štiri poraze v Evroligi in šest v domačem prvenstvu. Lahko gre le bolje …
Ne vem. Vem pa, da so pripeljali mene, ker je moštvo v težavah. Vsekakor ima Valencia talent in kakovost za boljše igre. Zagotovo tudi bomo igrali bolje. Mladi ekipi moramo vrniti samozavest. Kot veste, pa je liga ACB zelo močna in nikdar ne veš, kaj se bo zgodilo.

Vlado Ilievski (Foto: Boštjan Tacol)

Nato je mimo prišel ljubljanski župan Zoran Janković, ki je Pešića pozdravil in se z njim spustil v krajši duhovit klepet.

Zoran: Dober večer, kako je?

Svetislav:
Borimo se. Moramo naprej. Če bi bili rezultati v ekipi dobri, me ne bi poklicali.

Zoran: Bolje, da si izgubil, ne.

Svetislav: Ne, seveda ne!

Zoran:
Bolje, ker sploh še nisi začel delati (Pešić je tekmo spremljal s tribune, op. a).

Svetislav: Jasno, bolje bi bilo, če bi zmagali.

Zoran:
Ne, ne, v tej lepi dvorani ni mogoče. Kako ti je všeč?

Svetislav:
Fantastična. Sicer je bilo nekaj metanja predmetov. To so navade naših sosedov iz bivše …

Zoran:
Pa dobro, bilo je nekaj papirjev zaradi sodniških odločitev. Zdaj ti želim vse dobro, po tekmi z nami.

Zakaj ste se po premoru odločili za vrnitev na trenersko klop (nazadnje je Pešić v sezoni 2008/09 nekaj časa vodil Crveno zvezdo, op. a.)?
Trideset let sem trener in prišel je čas, da vidim, kaj še lahko v življenju počnem. Ko sem družini že šel na živce, ker nisem imel doma kaj početi, so mi sami rekli, naj že začnem nekaj delati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.