Šport > Košarka
14 ogledov

Pestra tržnica v ligi NBA

Andrew Bynum Reuters
Če se na januarski nogometni tržnici ekipe še pripravljajo na pričetek trgovanj, pa je v namočnejši košarkarski ligi na svetu v tem trenutku precej pestro. Bynum in Deng sta danes zamenjala kluba, sodeloval tudi trojček ekip.

Moštva lige NBA so bila danes precej dejavna pri kadrovanju. Najbolj zvenečo menjavo sta izpeljali ekipi Chicago Bulls in Cleveland Cavaliers. Slednji je v vetrovno mesto poslal centra Andrewa Bynuma in kar tri izbore na draftu in v zameno v klub pripeljal britanskega košarkarja Luola Denga.

Za 26-letnega Bynuma je Chicago njegov četrti NBA klub v karieri (tretji, če vzamemo v račun, da za Philadelphio zaradi poškodbe ni zaigral), Deng pa je vseh svojih devet NBA let preživel v dresu 'bikov'. Menjava za Cleveland prihaja ob pravem času, saj je Britanec v zelo dobri formi in v letošnji sezoni v povprečju dosega 19 točk na tekmo.

"Luol je izjemen branilec, ki je lahko vpliven na obeh sraneh igrišča," je generalni direktor Clevelanda Chris Grant zadoovljno povedal o dvakratnem udeležncu tekme vseh zvezd Dengu.

Boston, Memphis in Oklahoma delovali skupaj

Za medsebojno menjavo so se odločili tudi trije drugi klubi, Boston Celtics, Memphis Grizzlies in Oklahoma City Thunder. Memphis je v Boston poslal branilca Jerryda Baylessa v zameno za Courtneyja Leeja in izbor na naboru leta 2016. Dogovor je vključeval tudi selitev Ryana Gomesa k Bostonu iz Oklahome, za kar je ta prejela pogojni drugi izbor Memphisa na naboru leta 2017.

Gomesa, ki je letos za Oklahomo nastopil zgolj petkrat, je Boston nato postavil na voljo preostalim klubom, ki ga lahko ob izenačitvi plače vzamejo pod svoje okrilje. Druga dva udeleženca te menjave igralca sta v letošji sezoni igrala solidno. Bayless je za 'grizlije' dosegal v povprečju osem točk na tekmo ob 1,9 skokih in dveh asistencah. Lee pa je v zelenem dresu dosegal 7,4 točke, 1,6 skokov in 1,1 asistenco.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.