Šport > Košarka
76 ogledov

Petrović? "Talent, ki ga NBA še ni videl"

Dražen Petrović je s svojimi vragolijami navduševal tudi LeBrona Jamesa. (Foto: Žurnal24 main
Igralci kova, kot je bil Dražen Petrović, nikoli ne utonejo v pozabo. To je dokazal tudi LeBron James, ki se zelo dobro spominja iger "košarkarskega Mozarta" v ligi NBA.
Bil je nekaj novega. Danes se nekomu zdi normalno, da so tujci v glavnih vlogah v svojem moštvu, toda Dražen je vsem odprl vrata. In to je treba ceniti. Da so Nets upokojili njegovo številko 3, veliko pove o tem, kako so ga cenili.
LeBron James

LeBron James je leta 1993, ko je tragično ugasnilo življenje enega najboljših evropskih košarkarjev vseh časov Dražena Petrovića, štel komaj devet let, kljub temu pa se trenutno eden najboljših igralcev na svetu še vedno zelo dobro spominja iger Hrvata. "Bil sem še otrok, toda zelo rad sem ga gledal. Bil je nevidni strelec. Igralec, ki ga NBA do takrat še ni videla, kar se tiče tujih igralcev. Ko je na srečanju proti Houstonu dosegel 44 točk, sem bil navdušen,“ je dejal zvezdnik Miami Heata in nadaljeval: "Spomnim se, da me je navdušil tudi s podajami, kar je dokaz, da je razumel igro.

Petrović je po odhodu čez lužo sprva nosil dres Portland Trail Blazers, nato pa se je preselil k New Yersey Nets. "Zelo mlad se je smrtno ponesrečil v hudi prometni nesreči, toda bil je talent iz Evrope, ki ga liga NBA še ni videla. Bil je nekaj novega. Danes se nekomu zdi normalno, da so tujci v glavnih vlogah v svojem moštvu, toda Dražen je vsem odprl vrata. In to je treba ceniti. Da so Nets upokojili njegovo številko 3, veliko pove o tem, kako so ga cenili,“ je še dodal LeBron James.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.