Šport > Košarka
10 ogledov

Phoenix se otepa ponudb za Dragića

Bledsoe Goran Dragić Phoenix Suns Reševalni pas/Twitter
Los Angeles Lakers in Houston Rockets se zanimata za nakup slovenskega košarkarja v dresu Phoenix Suns Gorana Dragića.

Ameriška televizijska mreža ESPN poroča, da bi lahko slovenski reprezentant Goran Dragić zapustil Phoenix Suns in kariero nadaljeval bodisi v Houstonu bodisi v Los Angelesu. Rumeno-vijolični iz mesta angelov so za štiriletno pogodbo s slovenskim branilcem pripravljeni odšteti 80 milijonov dolarjev.

Dragiću poleti poteče pogodba s Phoenixom, katerega član je bil v letih 2008 do 2011, po eni sezoni v dresu raket pa se je leta 2012 vrnil v Arizono. Eden najbolj zaželenih branilcev lige bi v primeru, da se ne bo odločil za podaljšanje, postal prost igralec, kar pomeni, da bi ga Lakers oziroma Rockets lahko kupili brez plačila odškodnine njegovemu sedanjemu klubu.

Vodja košarkarskih operacij pri soncih Lon Babby za časnik Arizona Republic ni potrdil govoric o Dragićevem odhodu, potrdil pa je, da do prestopnega roka ne bodo mirovali: "Pričakujem, da bomo kar se da dejavni. Pri tem mislim, da ne bomo sedeli križem rok in čakali na telefonski klic, temveč bomo mi vzeli telefone v roke in klicali naokoli vse klube, dvigovali temperaturo in preučevali možnosti. Ne bi me prav nič presenetilo, če bomo sklenili posel."

Branilcev imajo dovolj, potrebujejo centre

Phoenix v svoji ekipi razpolaga z močno branilsko zasedbo. Isiah Thomas ima sklenjeno triletno pogodbo v višini 27 milijonov dolarjev, po večmesečnih ugibanjih pa je petletno pogodbo (70 milijonov) podpisal tudi Eric Bledsoe.

"Sestava naše ekipe je nekoliko neuravnotežena, kar moram priznati, je predvsem moja krivda. Imamo gnečo na obrambnih položajih, želeli pa bi se močnejše centre, ki bi zadevali in lovili odbite žoge," je izvršni direktor kluba Ryan McDonough v izjavi za lokalno radijsko postajo 98.7 FM okrepil govorice o Dragićevi prihodnosti v kateri od drugih franšiz.

Dragiću v letošnji sezoni ne gre vse po načrtih, saj v povprečju na tekmo dosega štiri točke manj kot lani (16.2 < 20.1). Phoenix se trenutno nahaja na osmem mestu zahodne konference, ki še pelje v končnico. Sonca so izgubila zadnji dve zaporedni tekmi in pet od zadnjih šestih, s čimer sta se jim močna približali moštvi Oklahoma City Thunder in New Orleans Pelicans.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.