Šport > Košarka
8 ogledov

Pierce blizu popolnosti

bryant01_reuters Žurnal24 main
V noči s petka na soboto so košarkarji v ligi NBA odigrali kar 15 tekem. Izjemni predstavi sta prikazali moštvi, o katerih se je v zadnjem času največ pisalo. To sta LA Lakers in Boston Celtics.
 

Liga NBA

LA Lakers : Utah 113:100
New York  : Indiana 103:105
Detroit : Sacramento 98:92
Phoenix : LA Clippers 106:98
Orlando : Miami 86:76
Toronto : Houston 94:73
New Jersey : Atlanta 93:91*
Cleveland : Chicago 117:92
Boston : Washington 108:83
Memphis : San Antonio 80:91
Oklahoma : Denver 120:122
Minnesota : Golden State 115:108
Milwaukee : Charlotte 103:75
Dallas : Philadelphia 96:86
Portland : New Orleans 77:92

V ligi NBA je bilo v noči s petka na soboto odigranih kar 15 tekem, med drugim sta svoje navijače navduševali tudi moštvi, ki sta igrali v lanskem finalu, in sicer Celticsi iz Bostona ter LA Lakersi .
Po nekaj neuspešnih predstavah Celticsi na domačem parketu niso mogli razočarati svojih zvestih navijačev. Za to, da v dvoboju s povsem nekonkurenčnimi Wizardsi iz Washingtona ni prišlo do presenečenja, je poskrbel predvsem Paul Pierce , ki je svojim nasprotnikom uprizoril pravo učno uro. Igral je 26 minut in dosegel prav toliko točk. Iz igre je zgrešil samo dva meta. Zadel je kar pet od šestih metov za tri točke.

Za zmago s 108:83 so bili zaslužni tudi nekateri njegovi soigralci, saj je poleg Pierca še pet košarkarjev Celticsov doseglo deset točk ali več. Zdaj jih čaka skoraj mesec dni gostovanj, torej je ta zmaga prišla še kako prav, s čimer se je po tekmi strinjal tudi Pierce: "Vemo, da bomo večino meseca preživeli na cesti. Zato je dobro, da smo se vrnili in doma končno okusili slast zmage." Zaradi potovanj je bil nad utrujenostjo svojih varovancev zaskrbljen tudi trener Doc Rivers : "Številni igralci so mi potrdili, da ponoči niso mogli zaspati, zato me je skrbelo, kako bodo lahko začeli tekmo. Vendar so se prebili skozi prve minute, bili so izjemni." In prav v prvih minutah so si Celticsi piigrali odločilno prednost, ki je niso več izpustili iz rok.


Paul Pierce v akciji. © Reuters

 
Ariza v obrambi, Bryant v napadu
Lani Celticsovi največji nasprotniki Lakersi so s 113:110 ugnali moštvo Utah Jazz . Gledalci so spet lahko uživali ob izjemni predstavi Kobeja Bryanta , ki sicer ni imel tako visokega odstotka uspešnih metov iz igre kot Pierce, je pa zato v slabih 25 minutah dosegel kar 40 točk, temu je dodal še sedem skokov. Ob tem moramo poudariti, da je svoje prispeval tudi Pau Gasol . Španec je dosegel 21 točk, 11 skokov in šest asistenc. Saša Vujačič je igral 16 minut, ob slabšem metu iz igre pa je dosegel tri točke, po dva skoka, asistenci in ukradeni žogi. "Že drugo tekmo zapored je Ariza spremenil potek igre. Dobro predvideva in zna kaznovati nasprotnike," ni skoparil s pohvalami na račun Trevorja Arize (12 točk, devet skokov, pet ukradenih žog) njegov trener Phil Jackson . "Če hočemo zmagovati, potem moramo igrati tudi v obrambi," je poudaril Ariza, ki je na sceno stopil v odločilnih trenutkih, ko igra ni stekla niti Bryantu, ki je svojemu soigralcu čestital in mu namenil nekaj pohvalnih besed: "Trenutno najbolj izstopa njegova igra v obrambi, vendar je odličen vsestranski igralec."

Dragič in Nesterovič nista igrala
Na parketu so se merilatudi tri moštva, katerih barve branijo naši predstavniki. Sonca iz Phoenixa so premagala Clipperse . Pri zmagi s 106:98 Najbolj je izstopal Stoudemire , svoj delež pa je spet dodal tudi izkušeni O'Neal . Dragič tudi tokrat ni stopil na parket. Povsem drugače se je godilo Kraljem , za katere je Beno Udrih na parketu preživel kar 20 minut. Tekmo je začel v prvi postavi in dosegel dve točki, temu je dodal še tri uspešne podaje. Kingsi so vseeno morali priznati premoč Pistonsom , ki so jih premagali 98:92. Pri zmagovalcih je blestel organizator igre Rodney Stuckley . Dosegel je 38 točk, sedem asistenc in štiri skoke. Rašo Nesterovič , član Indiane, ni stopil na parket, njegovi klubski kolegi pa so v napetem dvoboju s 105:103 premagali New York Knickse .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.