Šport > Košarka
21 ogledov

Pierce, dobrodošel v Stožice!

Zeleni Garden in belo-zeleni Celtics. Olimpije bi se Pierce hitro navadil. (Foto Žurnal24 main
"Želim čez lužo. Tam bi igral in živel kakšni dve leti," je načrte, da bi kariero končal v Evropi, razkril Paul Pierce. Ker je navajen na zelen dres in zeleno dvorano, ga vabimo k Olimpiji v Stožice.

Zvezdnik Boston Celticsov Paul Pierce bo letos začel svojo 13. sezono v ligi NBA. Poleti je pogodbo s prvaki izpred dveh let podaljšal za štiri sezone, ki mu bodo prinesle 61 milijonov ameriških zelencev. Po koncu te pogodbe ne namerava končati kariere, niti ne podaljšati s svojim prvim klubov v ligi, niti se preseliti v drugega (denimo v Lakers iz njegovega rodnega Los Angelesa), temveč bi rad okusil čar igranja in življenja v Evropi.

Mislim, da bom po koncu te pogodbe končal z igranjem v ligi NBA, saj si želim čez lužo.
Paul Pierce
"Mislim, da bom po koncu te pogodbe končal z igranjem v ligi NBA, saj si želim čez lužo. Tam bi igral in živel kakšni dve leti. Zame je ta pogodba zato zelo pomembna, saj bom kariero v Ameriki končal pri Celticsih," je v zadnjem intervjuju razlagal Pierce. Malo za šalo malo zares mu predlagamo, da izbere Union Olimpijo in Stožice. Zelenih dresov je že navajen, poleg tega je ob otvoritvi centra Stožice marsikdo komentiral, da so zelene kot bostonski Garden.

Vrnimo se na realna tla. "Želim si v Italijo ali Grčijo. S sabo bom pripeljal tudi družino, da bi vsi skupaj izkusili drugačno izkušnjo, preden dokončno končam kariero." Takšen je zanimiv načrt Paula Pierca. Ponavadi se košarkarji iz lige NBA v Evropo podajo z željo po zaslužku, Pierce očitno z željo po izkušnji (do konca NBA-kariere bo namreč zaslužil več kot 180 milijonov dolarjev). Takrat bo star 36 let in le zakaj ne bi mogel sezono ali dve odigrati na najvišjem nivoju. Paul, vseeno premisli tudi o Sloveniji in Olimpiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.