Šport > Košarka
23 ogledov

Pierce slavi, Wada boli

1/17
Žurnal24 main
Paul Pierce je v ligi NBA s košem v zadnjih trenutkih srečanja poskrbel za zmago Bostona nad Miamijem s 100:98 in posledično za vodstvo Keltov kar s 3:0 v zmagah.

"Takšen met mi je uspel že večkrat tako v končnici kot tudi v rednem delu," je brez pretirane samohvale povedal Paul Pierce, ki je bil z 32 točkami najboljši strelec Bostona. V Miamiju že bijejo plat zvona, saj so možnosti za preobrat zelo majhne. Težave pa so še večje, ker se je zvezdnik Miamija Dwayne Wade poškodoval tik pred koncem tekme, ko je 14 sekund pred koncem dvoboja zapravil met za tri za zmago. Wade, ki je zbral 34 točk, osem podaj in pet skokov, je z igrišča odšel s poškodbo mečne mišice. Košarkarji Heat so v četrti četrtini ujeli devet točk zaostanka za Bostonom, vendar pa preobrata ni bilo.

V San Antoniu jo je Argentinec Manu Ginobili, ki se je odpovedal nastopu za argentinsko reprezentanco na svetovnem prvenstvu v Turčiji, dobil s komolcem po nosu. Po tekmi so mu ugotovili zlom kosti v nosu, na parketu pa je igral s povojem. Ginobili je 11 od 15 točk dosegel v zadnji četrtini. Ostroge so premagale Dallas, čeprav je bil Nemec Dirk Nowitzki sijajno razpoložen in je dosegel 35 točk. Najboljši v vrsti Ostrog je bil že drugič zapored Tim Duncan (25).

Liga NBA, končnica, izidi:

- 1. kolo:
- vzhod:
Miami Heat : Boston Celtics             98:100
Wade 34, 8 podaj, 5 sk., Beasley 16; Pierce 32, 8 sk., Allen 25
- Boston vodi v zmagah s 3:0

- zahod:
San Antonio Spurs : Dallas Mavericks    94:90
Duncan 25, Parker 23; Nowitzki 35, 7 sk., Terry 17
- San Antonio vodi v zmagah z 2:1

Utah Jazz : Denver Nuggets              105:93
Williams 24, 10 podaj, Millsap 22, 19 sk.; Anthony in Billups 25
- Utah vodi v zmagah z 2:1

*moštva igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.