Šport > Košarka
36 ogledov

Piksi: "Vem, da je Olimpija izgubila precej ugleda"

Slobodan Subotić
1/6
Saša Despot
"Vem, da je Union Olimpija v preteklih letih izgubila precej ugleda zaradi vseh težav v klubu, a Union Olimpija je košarkarska institucija, je sinonim za košarko v Sloveniji, zato jo je treba vrniti na mesta, ki jih je nekoč zasedala," je med drugim na tiskovni konferenci dejal novi direktor Uniona Olimpije Slobodan Subotić.

Potem ko je upravni odbor košarkarskega kluba Union Olimpija v ponedeljek vzel pooblastila zdaj že nekdanjemu direktorju Janezu Rajglju in na njegovo mesto postavil Slobodana Subotića, je slednji danes prvič spregovoril pred novinarji. "Union Olimpija je košarkarska institucija in zasluži si biti v vrhu," je med drugim dejal Subotić.

"Vesel sem, da sem se po petindvajsetih letih vrnil v klub, ki me je izoblikoval v igralca in pozneje trenerja. Zavedam se, da so časi za košarko težki, ne samo v Sloveniji, temveč po vsej Evropi, vendar sem pripravljen delati za dobro kluba in ga vrniti na vrh, kamor sodi. Vem, da je Union Olimpija v preteklih letih izgubila precej ugleda zaradi vseh težav v klubu, a Union Olimpija je košarkarska institucija, je sinonim za košarko v Sloveniji, zato jo je treba vrniti na mesta, ki jih je nekoč zasedala. Treba bo delati pošteno, saj mora biti delo v klubu tako na terenu kot v pisarnah ekipno in podrejeno zgolj enemu cilju, uspehu ekipe," je uvodoma dejal Subotič.

Glede članske ekipe Uniona Olimpije, ki bo tudi v prihodnji sezoni nastopala v Evroligi, je Subotić prepričan, da je trenutno možno oblikovati dobro ekipo za relativno malo denarja. "Zadnje leto, ko nisem počel nič posebnega, sem dobil ogromno prošenj igralcev, ali jim lahko uredim oziroma priskrbim kakšen klub. Na tržišču je veliko dobrih igralcev, ki so pripravljeni igrati za precej manj denarja kot pred leti. Seveda jih bo treba prepričati in dokazati, da je Union Olimpija zdrava sredina, kjer je možno z delom in trudom narediti rezultat. Med temi prostimi igralci je tudi precej Slovencev," pravi Subotić.

Subotić, ki je bil med letoma 2001 in 2003 selektor slovenske reprezentance, je kariero igralca sklenil leta 1993. Nato se je posvetil trenerskemu delu, predvsem v Grčiji, kjer je vodil vse atenske in solunske klube. V Olympiacosu je nekaj časa opravljal tudi funkcijo direktorja kluba, v zadnjem obdobju pa je deloval v italijanski in hrvaški ligi.

Predsednik kluba Jani Möderndorfer je glede odhoda Janeza Rajglja, ki je v Union Olimpijo prišel julija 2010, povedal: "V začetnem obdobju je imel pomembno vlogo v klubu in naredil je nekaj dobrih del. A naše poti so se nato razšle, zato smo mu odvzeli pooblastila in na njegovo mesto postavili Slobodana Subotića, za katerega sem prepričan, da ima dovolj znanja in volje za delo v klubu."

Predsednik Möderndorfer je še povedal, da Rajgelj ostaja v klubu do prvega julija, ko se mu izteče pogodba, na vprašanja glede finančnega stanja kluba pa v številkah ni odgovarjal. Tako ni izdal niti višine dolga kluba, "ki ostaja v sanaciji še vsaj dve leti, v katerih se bodo odplačevali dolgovi", niti vsaj približnega proračuna za prihodnjo sezono.

Komentarjev 1
  • Nejc Roškar 13:27 10.maj 2012.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Ce koga zanima super manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega sveta.V bodoce pa prihaja se kosarka, tenis, F1, in se mnogo sportov.