Šport > Košarka
19 ogledov

Pinkney: "Barça najboljša? Smeh."

Kevinn Pinkney Žurnal24 main
Na predvečer tekme smo se pogovarjali s Kevinnom Pinkneyjem, ki z Unionom Olimpijo čaka na četrtkovo tekmo z Barcelono. Ob namigu, da so Katalonci najboljša ekipa Evrope, se je le nasmehnil.
Sem najstarejši in lahko počnem, kar hočem.
Kevinn Pinkney

V sproščenih Stožicah se je Kevinn Pinkney bolj posvečal soigralcu Sasuju Salinu kot zaključku treninga Uniona Olimpije. Nesrečnega Finca je kar nekaj sekund "davil" na sredini igrišča, seveda pa je šlo le za šalo. Pred velikim obračunom z Barcelono v Stožicah se zdi nekdanji košarkar Boston Celtics sproščen, kot da bi s sosedi iz svoje ameriške soseske igral "dva na dva" ...

Kar nekaj časa sta se zabavala s Sasujem Salinom. Kaj se dogaja?
Mlad je še in preveč se igra, zato mu moram pokazati, kar mu gre. Preveč se poigrava, pokazati sem mu hotel, da sem najstarejši in lahko počnem, kar hočem.

Se na predvečer velike tekme počutite samozavestni, ste pripravljeni?
Vedno se počutim samozavestno. Na predvečer tekme, dan pred tekmo, dva dni pred tekmo … Vedno sem samozavesten, imam tudi dobro mnenje o svojemu moštvu in naših sposobnostih. Bomo videli, kako bo jutri. Upam, da bomo odigrali dobro tekmo in dobili W (win – zmago, op .a.).

Zame je vsaka tekma enaka. Ni bolj in manj pomembnih tekem. Meni so vse enako pomembne. Jutri bo za nas pomembna tekma, dober preizkus, kjer lahko pokažemo, da nismo po naključju v Top 16, ampak da spadamo sem.
Kevinn Pinkney

V Stožice prihaja velika ekipa z velikimi igralci. Za Barceloni verjetno igra nekaj najboljših košarkarjev Evrope ta hip ...
(smeh) Ne bi rekel, da je ravno tako. Imajo nekaj izjemnih košarkarjev, toda te imamo tudi mi, veste? Igrali bomo eden proti drugemu in upam, da bo jutri naša ekipa boljša.

Koliko ste se naučili od prve tekme proti Romi? Verjetno ste lahko hitro spoznali, da je košarka v Top 16 nekaj povsem drugega, rezultat je vse?
Res je, rezultat je pomemben, toda košarka ostaja enaka. Hitro sem si nabral nekaj osebnih napak, tako da nisem mogel preveč igrati … Top 16, final four, na koncu koncev je vse le košarka. Morda so boljši od nas, mogoče smo mi boljši od njih, toda na koncu je pomembno le to, kdo je boljši na dan tekme in upam, da bomo to mi.

Kaj bi bilo na četrtkovi tekmi lahko ključno?
(dolg premislek) Imajo veliko igralcev, ki lahko igrajo, torej mnogo večjo rotacijo. Mi smo 'globoki' za največ sedem košarkarjev, oni jih imajo 11 ali 12. Mogoče bo malce ključna tudi utrujenost, ampak ko se tekma začne, bomo igrali obrambo in napad ter šli na zmago.

Pred začetkom sezone si verjetno niste mogli niti približno predstavljati, da vas bo čakala kakšna taka tekma, za nameček v Top 16. Toda zdi se, da se pripravljate kot za vsako drugo tekmo ...
Zame je vsaka tekma enaka. Ni bolj in manj pomembnih tekem. Meni so vse enako pomembne. Jutri bo za nas pomembna tekma, dober preizkus, kjer lahko pokažemo, da nismo po naključju v Top 16, ampak da spadamo sem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.