Šport > Košarka
5 ogledov

Pipan: Nismo imeli svojega dne

Aleš Pipan bo v prihodnje vodil poljsko moško košarkarsko reprezentanco. (Foto: IFP
Slovenski košarkarji so končali z nastopi na kvalifikacijskem turnirju za OI v Atenah. Po porazu s Portorikom smo se pogovarjali s selektorjem slovenske izbrane vrste Alešom Pipanom.
 
 

Zagotovo je to konec nekega obdobja. Začeli smo ga pred petimi leti in se neposredno uvrstili tudi na naslednje evropsko prvenstvo.

Aleš Pipan

 
Kaj je šlo narobe na tokratnem srečanju?
Na Portoričane smo se seveda pripravili in vedeli smo kje so najbolj nevarni. Poskušali smo z agresivno obrambo zaustaviti njihov met za tri točke, vendar je bil danes predvsem Carlos Arroyo res razpoložen. Tudi ostali so dobro zadevali, nam pa ni steklo niti v napadu. Nismo našli poti pod koš, zadevali pa nismo niti prostih, niti odprtih metov. V napadu smo igrali premalo pogumno in odločno, nismo bili pravi. Sprejeli smo veliko napačnih odločitev: ko bi morali žogo spraviti pod koš, smo nekontrolirano metali z razdalje, ko je bilo treba metati, pa nismo bili odločni.

Kje pa je bila današnja tekma pravzaprav izgubljena?
Uničili so nas s trojkami v tretji četrtini. Nato smo jih poskušali uloviti, vendar nam je zmanjkalo moči za kaj takega. Tretjo četrtino smo končali z dvema osebnima napakama, kar pomeni, da smo bili premalo agresivni, da smo tekmecem pustili preveč prostora. Tako so zadeli sedem trojk in tekma se je prevesila v korist Portoričanov


Ali se Aleš Pipan poslavlja od mesta selektorja? © Boštjan Tacol

 
Vas je presenetila njihova igra v obrambi? Do tokratne tekme ni bila najboljša...
Vedeli smo, kako igrajo v obrambi. Postavijo se v cono, vendar je to samo slepilo, saj nadaljujejo s posamično obrambo. Na to smo se pripravili, igralci so igrali po najboljših močeh, želeli so zmagati, vendar ni šlo. Še vedno trdim, da imamo boljšo reprezentanco kot Portoriko, vendar nismo imeli svojega dne. Malo slabša predstava nas je stala napredovanja.

Igralci so nekako igrali v krču...
To se je čutilo od samega začetka. Tudi ko so bili na parketu igralci s klopi, v igri ni bilo nobenega napredka, zato smo na koncu poskusili tekmeca ujeti s prvo peterko. Prišli smo blizu, na samo dve točki zaostanka, vendar znova odigrali nesmiselen napad, na lahko zapravili priložnost za izenačenje ali vodstvo in potem je šlo vse po zlu.

 
 

Najprej je potrebno narediti analizo teh kvalifikacij, nato pa bo treba sprejeti pravo odločitev.

Aleš Pipan

 
Rašo Nesterovič je že napovedal slovo od reprezentance. Ste zadnjo tekmo vodili tudi vi?
No zdaj je še prehitro za odgovor na to vprašanje. Najprej je potrebno narediti analizo teh kvalifikacij, nato pa bo treba sprejeti pravo odločitev. Vsaka prehitra odločitev ne bi bila dobra ne za košarko ter tudi ne za javno mnenje.

Je to konec nekega obdobja?
Zagotovo je to konec nekega obdobja. Začeli smo ga pred petimi leti in se neposredno uvrstili tudi na naslednje evropsko prvenstvo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.