Šport > Košarka
23 ogledov

Pipan podaljšal s Poljaki

aleš pipan dušan šešok Unior košarka Slovenija priprave Gregor Katič
Nekdanji selektor slovenske košarkarske reprezentance Aleš Pipan je s poljsko košarkarsko zvezo za dve leti podaljšal pogodbo o sodelovanju. Pipan je postal selektor poljske košarkarske reprezentance 25. maja lani. Njegov glavni cilj bo uvrstitev poljske izbrane vrste na evropsko prvenstvo 2013, ki bo v Sloveniji.

Na zadnjem evropskem prvenstvu je Poljska pod vodstvom Aleša Pipana zasedla 17. mesto. Poljska reprezentanca bo v kvalifikacijah za EP, ki bodo od 15. avgusta do 11. septembra, v skupini E igrala s Finsko, Belgijo, Švico in Albanijo.

Pipan je v svoji karieri igral za Celje, Olimpijo in Šoštanj, za jugoslovansko reprezentanco pa je leta 1978 odigral 13 tekem. Kot glavni trener je vodil Maribor, Zagorje, Krko, Zlatorog Laško, Geoplin Slovan in Anwil, med letoma 2005 in 2007 pa je bil selektor slovenske reprezentance. Trenutno je trener Zadra.

Pod njegovim vodstvom je slovenska reprezentanca nastopila na EP 2005, kjer je osvojila šesto mesto, na svetovnem prvenstvu 2006, kjer je osvojila 13. mesto, in na EP 2007, kjer je osvojila sedmo mesto, zatem pa ga je na mestu selektorja zamenjal Jure Zdovc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.