Šport > Košarka
45 ogledov

Pipan: "To je velika čast in izziv"

Aleš Pipan bo v prihodnje vodil poljsko moško košarkarsko reprezentanco. (Foto: IFP
Trener Zlatoroga Aleš Pipan je postal novi selektor poljske članske reprezentance, ki bo nastopila tudi na letošnjem evropskem prvenstvu v Litvi. "To je zame velika čast, a tudi izjemen izziv."

"Moram priznati, da sem bil malce presenečen, ko sem dobil klic s Košarkarske zveze Poljske. Po nekaj pogovorih sem se odločil, da prevzamem mesto selektorja. To je zame velika čast, a tudi izjemen izziv," je po izboru povedal trener Zlatoroga, Aleš Pipan.

"Gre za izkušenega strokovnjaka. Pogovarjal sem se z mnogimi trenerji, ki so o Pipanu govorili le s pozitivnimi besedami. Izbrano vrsto želimo pomladiti, ta trener pa je znan po dobrem delu z mladimi. Menim, da je prava izbira," je o novem selektorju dejal predsednik poljske zveze, Grzegorz Bachanski. Športni direktor reprezentance Walter Jeklin, ki je na lamnskem SP to funkcijo opravljal v slovenski izbrani vrsti, pa je dejal: "Gradimo novo člansko vrsto. Nekdo, ki je že vodil igralce lige NBA in zvezvdnike Evrolige, je pravi mož na ta posel."

Pipan bo septembra Poljsko vodil na evropskem prvenstvu v Litvi: "Čaka nas veliko dela. Imam dovolj časa za pripravo. Poljska ima veliko dobrih igralcev z mednarodnimi izkušnjami," nam je še povedal Pipan.

Pipan je med letoma 2004 in 2008 vodil izbrano vrsto Slovenije, so zapisali na spletni strani Košarkarske zveze Slovenije. Štajerski strateg, ki je dan pred tem dopolnil 52 let, je že drugi Slovenec na klopi poljske državne ekipe, saj jo je leta 2007 na evropskem prvenstvu v Španiji vodil Andrej Urlep, in šele drugi Slovenec, ki bo na zaključni turnir stare celine popeljal eno izmed tujih reprezentanc. Na poljski košarkarski zvezi po novem deluje tudi Walter Jeklin, ki bo skupaj s Pipanom del dolgoročnega projekta.

Poljska se bo na letošnjem zaključnem turnirju v skupini A v Panevezysu pomerila z Litvo, Turčijo, Španijo, Veliko Britanijo in kvalifikantom.

Nekdanji jugoslovanski reprezentant Pipan, ki je igral za Celje, Union Olimpijo in Šoštanj, je v svoji karieri vodil Maribor, Zagorje, Krko, Anwil in Zlatorog, kjer je v tej sezoni Lige Telemach z mladimi košarkarji osvojil prvo mesto v rednem delu in se uvrstil v polfinale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.