Šport > Košarka
20 ogledov

Pipan: "Z delom začnemo že jutri"

Pipan trener Union Olimpija MZT Skopje Aerodrom liga ABA Stožice
1/9
Nebojša Tejić/ABA
Union Olimpija je na torkovi novinarski konferenci predstavila novega trenerja. Enoletno pogodbo z ljubljanskim kolektivom je po turbulentni sezoni, ki je že pred koncem odnesla Saša Filipovskega, podpisal selektor Makedonije Aleš Pipan.

Košarkarski klub Union Olimpija bo v sezono 2013/2014 zakorakal z novim trenerjem. Enoletno pogodbo je z zeleno-belimi podpisal priznani slovenski trener Aleš Pipan. V dosedanji klubski karieri je Pipan v Sloveniji vodil Maribor, Pivovarno Laško (Zlatorog), Krko, Zagorje in Geoplin Slovan.

V tujini je deloval pri Zadru, poljskem Anwilu in nazadnje pri makedonskem MZT Skopje Aerodromu. V lanski sezoni je Pipanov MZT v ligi ABA dosegel presenetljivo sedmo mesto, hkrati pa se je veselil tudi naslova pokalnega in ligaškega prvaka Makedonije. Pipan je bil med letoma 2005 in 2008 tudi selektor slovenske izbrane vrste, na evropskem prvenstvu poleti v Sloveniji pa bo vodil reprezentanco Makedonije.

Pipan se je predstavil tudi na torkovi novinarski konferenci, kjer sta ga v dvorani Stožice spremljala tudi predsednik kluba Jani Möderndorfer in v. d. direktorja kluba Matevž Zupančič.

"V zadnjih 14 dneh nisem imel miru"

"Zadovoljen sem, saj v zadnjih 14 dneh nisem imel miru. Odločitev ni bila težka. Zakaj Olimpija? Olimpija je velik izziv za vsakega slovenskega trenerja. Bližina doma mi tudi veliko pomeni, saj sem se kar malo naveličal potovanja po naši bivši državi," je pred zbranimi novinarji povedal Pipan.

"Ekspresna in konkretna ponudba kluba s strani predsednika in v.d. direktorja me je prepričala. Na hitro sta mi predstavila situacijo in dosegli smo dogovor. Obema bi se rad zahvalil, da sem danes trener Uniona Olimpije. V klubu so me lepo sprejeli, sedaj pa nas čaka ogromno dela. Začnemo že jutri."

Predsednik Möderndorfer je pristavil: "Upravni odbor kluba se je odločil za Aleša Pipana, ki je dolgoletni trener, saj bo oktobra imel že 20 let trenerskih izkušenj. Prepričani smo, da je Aleš Pipan z rezultati, ki jih je dosegel v svoji karieri, pravilna in dobra odločitev za Union Olimpijo. Uprava si je zadala strategijo in želi pripraviti močno ekipo. Čakajo nas izzivi, ki bodo znani v naslednjih tednih. Izpolnjen je še zadnji kriterij, da se začne sestavljati ekipa za sledečo sezono, ki bo znana v relativno kratkem času. Potem bomo lahko govorili tudi o ciljih kluba, ki bodo zagotovo takšni, da bodo upravičili pričakovanja javnosti in vseh ljubiteljev košarke."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.