Šport > Košarka
14 ogledov

Pippen in Malone v Hišo slavnih

Predsednik Naismith Memorial Basketball Hall of Fame John Doleva je v ponedeljek Žurnal24 main
Igral je v senci Michaela Jordana, a tudi sam je bil izjemen košarkar. Zdaj dobiva prizanje. Letos bo postal član NBA Hiše slavnih. Scottie Pippen. Vpis je dočakal tudi Karl Malone in ameriški Dream Team.

Na velikonočni ponedeljek v ligi NBA ni bilo tekem, to je bil dan za objavo košarkarjev, ki bodo letos vpisani v Hišo slavnih. Generacijo 2010 vpisanih v NBA Hišo slavnih bodo sestavljali šestkratni prvak s Chicago Bulls Scottie Pippen, dvakratni MVP lige Karl Malone, petkratni udeleženec NBA tekme All-Star Dennis Johnson, legendarni Dream Team (ameriška reprezentanca z olimpijskih iger 1992), trikratna udeleženka WNBA All-Star tekme Cynthia Cooper, srednješolski trener Bobby Hurley Sr., častni vpis si je prislužil lastnik Los Angeles Lakersov Jerry Buss, posthumno pa bosta člana postala Brazilec Maciel Pereira in petkratni udeleženec All-Star tekme Gus Johnson.

Dream team je na OI v Barceloni dobil vseh osem tekem, in to s povprečjem 44 točk prednosti. Ob Birdu in Pippnu so bili člani ekipe Michael Jordan, Magic Johnson, Charles Barkley ... "Igranje za reprezentanco je največje prizanje. Naša ekipa je bila zelo posebna. Imeli smo res izjemne košarkarje," je dejal Bird.

Scottie Pippen, ki je na All-Star tekmi zaigral sedemkrat, je dejal, da ni imel nikoli občutka, da bi bili šampionski Bulls ekipa posameznikov. "Bili smo prava ekipa. Za uspeh smo potrebovali drug drugega. Tako mora biti v vsaki ligi, ne le v NBA. Košarka je timska igra in na ta način se je moraš lotiti." Uradna slovesnost ob vpisu bo 13. avgusta.

"Kdor je igral z Jordanom, je ostal v njegovi senci, a mislim, da toliko naslovov ne bi nikdar dosegli brez Pippna," je ob razglasitvi novih članov povedal Larry Bird, ki bo tako kot član Dream Teama še drugič vpisan v Hišo slavnih. "Scottie je bil nekaj posebnega, ne le v napadu, še posebej v obrambi. Bil je zelo agresiven, znal je podajati, skakati in tudi zadeti. Znal je vse."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.