Šport > Košarka
21 ogledov

Piškav debi bivše tekaške princese

V treh minutah je njena statistika ostala prazna. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Nekdanja atletinja Marion Jones, ki so ji zaradi zlorabe dopinga in laganja preiskovalcem odvzeli pet olimpijskih kolajn, se je vrnila - na parket v WNBA! Vendar ne preveč posrečeno ...

Marion Jones na košarkarskih igriščih seveda ni prvič. Leta 1994 je univerzi Severna Karolina pomagala do osvojitve naslova NCAA.

Marion Jones se je vrnila na tekmovališča! Tokrat ne na atletske steze, pač pa v košarkarsko dvorano. Na njeno žalost debi ni bil ravno za časopisne naslovnice, saj je njena ekipa v WNBA Tulsa Shock izgubila proti Minnesoti s 74:80.

Jonesova, ki je bila zaradi tajenja o uporabe prepovedanih poživil pol leta za rešetkami, odvzeli pa so ji pet olimpijskih kolajn, se ni izkazala. Igrala je le tri minute, dosegla ni nobene točke, skoka ali podaje, storila pa je eno osebno napako.

"Težko je, saj sem zelo tekmovalna. Hočem, da ekipa zmaguje in da sama prispevam k temu. Kljub vsemu razumem, da je za to potreben čas. Ljudje od mene pričakujejo veliko, da bom na igrišču 40 minut,“ je dejala branilka Tulse, ki je s 34 leti postala najstarejša novinka v WNBA. Kljub ne preveč posrečeni predstavi jo je polna dvorana toplo pozdravila.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.