Šport > Košarka
13 ogledov

Plaisted blizu Olimpije

Predlani je bil zdaj 23-letni Trent Plaisted kot 46. izbran na naboru lige NBA (
1/2
Žurnal24 main
Pri Unionu Olimpiji se pogovarjajo s centrom Trentom Plaistedom, ki je nazadnje nastopal za Zadar, kamor ga je pripeljal Zmago Sagadin. Izsek z ene njegovih tekem se skriva v videu.

Pri Ljubljančanih še vedno sestavljajo igralski mozaik za naslednjo sezono. Za položaj centra kandidira tudi 211 centimetrov visoki Američan Trent Plaisted, ki je v prejšnji sezoni nosil dres Zadra.

Igralca Uniona Olimpije Sasu Salin in Suad Šehović sta pozdravila prihod olimpijskega ognja v Ljubljano. Na Jakopičevem sprehajališču v Tivoliju so se zbrali športniki specialne olimpijade Slovenije, kjer so se srečali s številnimi slovenskimi vrhunskimi športniki in se odpravili na simbolični tek. Ob glasbeni kulisi, prigrizkih in zabavnem programu ni manjkalo veselih obrazov. (union.olimpija.com)

Z Olimpijo že dogovorjen
“Res je, da se pogovarjamo z njim, a za zdaj vam ne moremo povedati ničesar konkretnejšega,” so bili z informacijami skopi pri Olimpiji. Nekoliko več podatkov se je dalo zbrati pri nekdanjem klubu ameriškega košarkarja. “Želeli smo, da se vrne v klub, zainteresiran pa je bil tudi igralec. Na žalost se je zataknilo zaradi financ. Dvomim, da bomo našli skupni jezik,” je o Plaistedovem odhodu dejal direktor Zadra Zdenko Mičić in dodal: “Plaisted že ima sklenjen tudi ustni dogovor z Unionom Olimpijo.”

Ob koncu sezone odličen
Američan je v zadnji sezoni v ligi NLB na tekmo dosegal v povprečju 6,6 točke in 3,8 skoka, pravi obraz pa je pokazal šele ob koncu sezone, ko je na večini tekem presegel mejo desetih doseženih točk. Nekoliko uspešnejši je bil v evropskem pokalu Eurocup (8,7 točke, 6,2 skoka).


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.