Šport > Košarka
13 ogledov

Po desetih letih Miami ugnal Denver

lebron james miami heat Reuters
Košarkarji New York Knicks so v severnoameriški košarkarski ligi NBA ostali edina nepremagana ekipa v sezoni. V gosteh so zmagali tudi igralci Miami Heat, Brooklyn Nets pa so doma v tretji tekmi večera ugnali Boston Celtics s 102:97.

V San Antoniu je veteran Jason Kidd v zadnji četrtini dosegel tri trojke (14 točk), pred tem pa se je izkazal Raymond Felton, ki je za goste zbral 25 točk in bil prvi strelec srečanja. J.R. Smith je vstopil iz klopi in nanizal 17 točk, tudi trojko ob koncu tekme, s katero je utišal 18.581 navijačev San Antonia. Tyson Chandler je dosegel dvojnega dvojčka (13 točk, 11 skokov). S tem so nadomestili slab večer Carmela Anthonyja, ki je zbral vsega devet točk s tremi zadetimi meti iz 12 poskusov iz igre. Knicks, v San Antoniu so zmagali prvič po aprilu leta 2003, so zmagali šestič zapored in se povsem približali klubskemu rekordu sedmih zmag, ki so ga dosegli na začetku sezone 1993/94. Dvojnega dvojčka so v vrstah domačih sta prispevala Tony Parker (19 točk, 12 podaj) in Tim Duncan (po 14 točk in skokov), Kawhi Leonard pa se je temu povsem približal (16 točk, devet skokov).

Netsi porazlili Boston

Košarkarji Nets so slabo odigrali tretjo četrtino, vendar je Brook Lopez (24 točk, šest skokov, met iz igre 11:14) s soigralci porazil Boston, ki je igral brez Rajona Rondoja. Paul Pierce (22 točk) je bil v drugem delu prvi mož Bostona, vendar je v zaključku zgrešil dva odločilna prosta meta. Deron Williams (24) in Joe Johnson (19) sta skupaj dosegla 43 točk in 12 podaj, vendar sta za to porabila zelo veliko žog; zadela sta le 12 od 36 metov iz igre (33 odstotni izkupiček).

Miami ugnal Denver

LeBron James je s 27 točkam, 12 podajami in sedmimi skoki vodil Miami do prve zmage v Denverju po 29. januarju 2002; v tem času so v tem mestu zmagale vse druge ekipe lige. Shane Battier je dodal 18 točk, vse je dosegel z meti za tri točke. Miami je igral brez poškodovanega Dwyana Wada, Mario Chalmers pa si je že v začetku dvoboja natrgal triceps. Kljub pritisku gostov, ki so v zaključku po zaostanku 19 točk zapretili gostom, je Miami na koncu ugnal Denver, za katerega je rezervist Andre Miller zbral 19 točk, Kenneth Faried pa 16 točk in zanj rekordnih 20 skokov.

Los Angeles Lakers niso igrali

Ekipa Los Angeles Lakers ni igrala, zato pa se je uradno predstavil Mike D'Antoni, ki je po katastrofalnem začetku sezone na trenerskem mestu zamenjal Mika Browna. Enainšestdesetletni D'Antoni, po operaciji kolena konec oktobra še vedno uporablja bergle, je takoj optimistično izjavljal, da načrtuje osvojitev naslova prvaka, vendar pa so se nanj že zgrnile kritike, da naj ne bi bil primeren za vodenje druge najuspešnejše ekipe v zgodovini lige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.