Šport > Košarka
58 ogledov

Po dobrih predstavah ''klofuta'' za Udriha

beno udrih detroit pistons EPA
Slovenski košarkar Beno Udrih je moral svoje mesto v ekipi Detroit Pistons prepustiti Reggieju Jacksonu.

Saša Vujačić se je vrnil v postavo New Yorka, Beno Udrih pa je moral po vrnitvi Reggiea Jacksona prepustiti svoje mesto v Detroitu. Sinoči se je izteklo tako, da je New York zapravil 21 točk prednosti, a vseeno premagal Sacramento, Detroit pa je moral na domačem parketu priznati premoč najslabši napadalni ekipi lige NBA Orlandu.

Udrih, ki tokrat sploh ni bil v postavi Detroita, se je v novi sredini zelo izkazal. V 17,5 minutah na tekmo je dosegel 7 točk, 3,5 podaje in imel le 0,9 izgubljene žoge. Ob tem je imel 45 odstotni met iz igre in 36 odstotnega za tri točke.

Trener Stan Van Gundy mu je v teh težkih trenutkih namenil nekaj spodbudnih besed. "Igral je res zelo, zelo dobro. Vsi smo vedeli, da bo prišel ta trenutek. Nikomur ni všeč, da mora sesti na klop, ko igra dobro košarko. Vendar žal je tako," je dejal njegov trener.

Ravno obratno se godi Vujačiću v New Yorku. Proti Sacramentu je igral 15 minut in ob stoodstotnem metu dosegel pet točk. To je bila njegova druga tekma po daljšem odmoru.

New York, ki je znotraj mest za končnico - trenutno je sedmi na vzhodu, bo naslednjo tekmo igral v Miamiju, drugi najslabši ekipi vzhoda.

Westbrook v slogu Air Jordana

Dosežek večera je uspel Russellu Westbrooku, ki je postal prvi igralec po Michaelu Jordanu (1989) s petimi zaporednimi trojnimi dvojčki. Tokrat je zbral 28 točk, 17 skokov in 12 podaj. To je hkrati njegov deseti trojni dvojček v tej sezoni.

"To je blagoslov. Vedno, ko stopim na teren, sem blagoslovljen, saj se zavedam, da počem to, kar imam najraje," je dejal Westbrook, ki ga je trener nasprotnega moštva Pelicans Alvin Gentry opisal kot najboljšega atleta v ligi. "Uživam, ko ga gledam, kako igra košarko," je ob tem pristavil Gentry.

Liga NBA, izidi:

Detroit Pistons - Orlando Magic 92:98
Beno Udrih ni bil v postavi Detroita

New York Knicks - Sacramento Kings 106:98
Saša Vujačić 5 točk v 15 minutah za New Yorka

Oklahoma City Thunder - New Orleans Pelicans 101:92
Los Angeles Clippers - Indiana Pacers 102:111

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.