Šport > Košarka
19 ogledov

Po Dragiću konec sanj še za Udriha

Udrih Jones Cole Milwaukee Bucks Miami Heat NBA EPA
Milwaukee Bucks našega Bena Udriha so kljub sinočnji zmagi proti Toronto Raptors ostali brez končnice lige NBA. Slovenec brez točke v 19 minutah.

Slovenski košarkar Beno Udrih je s svojim moštvom v severnoameriški ligi NBA Milwaukee Bucks v domači dvorani gostil Toronto Raptors in slavil zmago z 92:86. A kljub zmagi se Milwaukeeju ni uspelo uvrstiti v končnico prvenstva NBA, saj so zmagali tudi Philadelphia 76'ers in s tem osvojili osmo mesto vzhodne konference ter izločili Milwaukee.

Na tekmi proti Torontu se je najbolj izkazal Brandon Jennings s 25 točkami, Ersan Ilyasova pa je k zmagi dodal 19 točk in 15 skokov. Udrih je odigral 19 minut, a ostal brez točke in v statistiko vpisal zgolj en zgrešeni met, dva skoka in tri podaje. Na drugi strani je James Johnson za Toronto, ki je izgubil še četrto tekmo zapored, zbral 22 točk in 13 skokov. Plazilci so sredi druge četrtine ostali brez DeMarja DeRozana, saj je moral z igrišča, potem ko je v znak nestrinjanja z eno od sodniških odločitev žogo vrgel z igrišča.

Milwaukee je do konca sezone potreboval še tri zmage, dokončno pa mu je vrata v končnico lige NBA zaprla ekipa Philadelphia 76'ers, ki si je z zmago nad New Jersey Nets (105:87) zagotovila zadnje mesto na vzhodu, ki še vodi v končnico.

Že dan pred tem je brez nastopov v končnici dokončno ostal tudi Goran Dragić s Houston Rockets, ki so proti Miamiju vknjižili še sedmi poraz v zadnjih osmih tekmah.

"Razočaran sem, zelo sem razočaran. Nismo naredili tistega, kar se je pričakovalo od nas. Zato bi morali biti prav vsi zelo, zelo razočarani, če temu ni tako, mislim, da imamo velik problem," je bil po tekmi zaradi izgubljenih priložnosti jezen trener Bucks Scott Skiles.

San Antonio nadaljuje s suverenimi predstavami. Tokrat je za osmo zaporedno zmago padel Portland (124:89), ki so ga ugnali za kar 35 točk. Ostroge so z zmago potrdile mesto najboljšega moštva v zahodni konferenci in se izenačile s prvim moštvom Vzhoda Chicagom. V San Antoniu nikakor ne želijo ponoviti lanskega velikega spodrsljaja, ko so kot prvouvrščeno moštvo že v prvem krogu končnice izpadli proti Memphisu.

Philadelphia je z zmago pri New Jerseyju s 105:87 potrdila poslednjo vozovnico za končnico v vzhodni konferenci. Tekma v Newarku bo sicer ostala zapisana v zgodovino lige NBA kot zadnja domača tekma New Jersey Nets, ki se bodo s poletjem preselili v novo dvorano v Brooklynu. New Jersey Nets bodo tako poslej Brooklyn Nets.

Liga NBA:

Milwaukee Bucks : Toronto Raptors 92:86
Jennings 25, Ilyasova 19, Udrih 3 podaje in 2 skoka v 19 minutah; J. Johnson 22, Forbes in Kleiza 15

Washington Wizards : Charlotte Bobcats 101:73
Nene 18, Vesely in Wall 16; Henderson 19, Augustin 15

Indiana Pacers : Detroit Pistons 103:97
George 27, West 20; Monroe 18, Knight 16

New Jersey Nets : Philadelphia 76ers 87:105
Brooks 18, Humphries 16; Holiday, Brand in Young 15

Memphis Grizzlies : Cleveland Cavaliers 109:101
Speights in M. Gasol 17; Irving 25, Jamison 17

San Antonio Spurs : Portland Trail Blazers 124:89
Duncan in Green 18; Matthews 24, Hickson 14

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.