Šport > Košarka
23 ogledov

Po Makedoniji: razočarani na obeh straneh

Slovenija Makedonija ilievski smodiš Reuters
Tudi poraz z Makedonijo še ni pokopal čete Božidarja Maljkovića, saj lahko z zmago proti Finski Slovenci še ulovijo vlak za Kaunas. A ta počasi že odhaja s postaje. Nad igro Slovencev je bil zaskrbljen tudi makedonski organizator igre Vlado Ilievski.

"Menim, da so fantje pod velikim pritiskom. Resnično si iz srca želim, da se slovenski košarkarji zberejo in združijo moči ter zaigrajo tako kot znajo," je bil po zmagi nas Slovenijo kar nekako razočaran zdaj že nekdanji košarkar Uniona Olimpije. Ta je o Slovencih še povedal: "Sloveniji ne manjka prav nič. V bistvu le sproščenost. Morali bi uživati v igri in verjeti vase, se spodbujati. Vem, da je pritisk zelo velik."

Organizator igre, ki je proti Sloveniji odigral skoraj 38 minut in v tem času zbral 14 točk, štiri skoke in pet podaj, je slovenske košarkarje primerjal tudi z najboljšimi. "Mogoče je pritisk celo tak kot pri Španiji in Franciji, ki imata vesoljski ekipi. Slovenci čutijo pritisk, saj so bili pred evropskim prvenstvom kandidati za kolajno. Žal do nje do zdaj še niso prišli in morda je ta pritisk celo pretiran. Od Španije, ki je že bila evropski in svetovni prvak in ima še vedno isto generacijo, to celo lahko zahtevaš, Slovenija pa je bila doslej le blizu. Pritisk je velik. Če bi se fantje sprostili, bi bilo vse veliko lažje."

Slovenski košarkarji bodo sicer pod pritiskom tudi v ponedeljek, saj bodo za četrtfinale nujno morali premagati Finsko.

Komentarjev 1
  • KOŠARKAmanija 11:53 12.september 2011.

    Še nekaj ur nas loči do tekme Slovenija:Finska... Napovejte izzid tekme in zadenite 40€: www.facebook.com/KosarkaManija!