Šport > Košarka
10 ogledov

Po podaljšku! Rose: "Moja krivda."

LeBron James
1/14
Žurnal24 main
Derrick Rose je blestel v prvem polčasu in Chicago Bulls so povedli 46:44, v nadaljevanju pa je stvari v svoje roke vzel LeBron James in Miami Heat so tekmo dobili po podaljšku s 101:93. Vodijo 3:1.
Rose je zgrešil ključna meta in Heati vodijo 3:1. Kako so bruhala čustva, poglejte v galeriji.

Tako kot Dallas Mavericks so zdaj tudi Miami Heati le še zmago od velikega finala lige NBA. Na četrti tekmi finala Vzhoda, na svoji drugi domači, so še tretjič premagali najboljše moštvo rednega dela sezone, Chicago Bullse (101:93). Odločil je šele podaljšek, potem ko je MVP rednega dela Derrick Rose v izdihljajih tekme zgrešil dva poizkusa za drugo zmago Bikov. "Poraz gre na moj račun. Imel sem priložnosti, pa nisem zmogel. Ja, to je bila res moja krivda. Iz tega sem bom nekaj naučil," je priznal Rose, ki je dal 23 točk in imelo sedem izgubljenih žog. "A ni še konec. Pred nami so še tekme. Zdaj gremo domov. Moramo ostati pozitivni. So premagaljivi." Trener Tom Thibodeau še naprej zaupa v 22-letnega mladeniča: "Zgrešil je, a sam si v ekipi ne bi želel nikogar drugega. Je odličen košarkar, pravi borec. Verjamem vanj."

"Nobena ekipa ni želela izgubiti. Obe ekipi sta grizli. Če si pravi ljubitelj košarke, je bila to izjemna tekma. Zmagala je volja."
Dwyane Wade

MVP te tekme je bil brez dvoma LeBron James. Še enkrat več je utišal kritike, ki pravijo, da ne zna zaključevati tekem, obtem pa je dal večino točk v delu igre, ko so zaostanek za 11 točk z delnim izidom 14:0 spreobrnili v vodstvo.. Skupaj je dal 35 točk, bil odličen tudi v podaljšku. 22 jih je dodal Chris Bosh, Dwyane Wade pa se je za ne najboljšo predstavo oddolžil z dvema blokadama v podaljšku in košema za vodstvo za šest točk. "Najbolj pomembno je, da smo zadevali ključne koše. Dwyane je pokazal, da ima psihično trdnost, da je pustil za sabo frustracije po slabem rednem delu tekme. Na koncu nam je pomagal zmagat,i" je izpostavil trener Erik Spoelstra. Miami je tako v tej končnici doma še naprej nepremagan, Chicago pa je prvič letos izgubil tri tekme zapored.

Zaščitili smo domači parket, vsako točko smo si morali prigarati. Lahko smo ponosni.
LeBron James
"Vsi smo igrali odlično, še zlasti smo se izkazali v obrambi. Čeprav smo potrebovali dodatnih pet minut, nismo izgubili koncentracije in smo si zmago pošteno priborili," je po slavju dejal James. "Takšen poraz vedno peče. Imeli smo prednost, a smo jo zapravili. A danes smo se trdo borili in žal nam ni uspelo," pa je dejal Joakim Noah in pred peto tekmo, ki bo v vetrovnem mestu, dodal: "Zavedamo se, da bomo morali v domači dvorani dvigniti raven igre. Nihče v ekipi si še ne želi končati sezone, tako da bomo dobro pripravljeni na boj." Peta tekma bo v noči na petek v Chicagu. Tedaj si lahko košarkarji Vročice zagotovijo svoj prvi nastop v velikem finalu po letu 2006, ko so si tudi nadeli šampionske prstane.

Liga NBA, finale konferenc:

Vzhod

Miami Heat : Chicago Bulls 96:85 /3:1/
James 35, Bosh 22, Wade 14; Rose 23, Boozer 20, 11 sk., Deng 20

Zahod

Oklahoma City Thunder – Dallas Mavericks /1:3/

* V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.