Šport > Košarka
13 ogledov

Po porazu s Hapoelom brez možnosti za napredovanje

Union Olimpija Igokea liga ABA dvorana Stožice Nebojša Tejić/ABA photo
Ljubljanska Union Olimpija na predzadnji evropski tekmi v Jeruzalemu doživela nov poraz s 86:77.

Košarkarji Uniona Olimpije so se na gostovanje v Izrael podali z minimalnimi upi na uvrstitev v izločine boje Eurocupa. Še tisto malo upanja kot so ga imeli, pa jim je odvzel jeruzalemski Hapoel, ki je z zmago 86:77 dokončno zaprl vrata Olimpiji, sebi pa jih odprl. Čeprav so domači vodili večino tekme, je v nekem trenutku že kazalo na možnost preobrata, ki pa se nato nikoli ni zgodil.

Domačiniso  dosegli prvi koš na tekmi, Olimpija pa je že v naslednjem napadu prišla do vodstva, saj je Nebojša Joskimović dosegel trojko. Vodstvo sicer ni zdržalo dolgo, saj so gostje precej lahko dosegli še dva koša in se znova prebili v prednost. Košarkarji Hapoela so tudi izkoristili nekaj neuspešnih napadov zeleno-belih in pobegnili že za pet točk. 

Preveč neuspešnih metov za tri

Ljubljančani pa so se na napakah učili. Nekoliko so strnili obrambo in rezultatsko se jim je to obrestovalo z izenačenjem na dvanajst. Znova pa so se v zaostanku znašli po zaslugi številnih prostih metov nasprotnika. Igralci Olimpije se hitro odločijo za met z razdalje, ki pa jim nikakor ni stekel in so zgolj zapravili številne napade. To so s pridom izkoriščali Izraelci, ki so ob koncu prvega dela prišli tudi do najvišje prednosti na tekmi - osem točk

Začetek druge četrtine ni prinesel veliko sprememb, saj so domači še nekoliko povišali prednost, tudi po zaslugi osebnih napak gostov. Največja uganka za zmaje je Josh Duncan, ki je hitro dosegel deset točk. Vsaj nekoliko je goste v koraku z domačimi držal Deividas Gailius, ki pa sam ni mogel držati priključka. 

Težave z osebnimi napakami

Ko je situacija izgledala najbolj črna in je zaostanek znašal že 16 točk, je voz Olimpije nekoliko povlekel Joksimović, ki je s petimi točkami pripomogel k znižanju zaostanka. So pa slovenski ekipi rpeglavice povzročale osebne napake, saj so že pred koncem polčasa po tri zbrali Jackson, Gailius in Omić

To je botrovalo ponovno nekoliko bolj luknjačasti obrambi slovenske ekipe, ki je domačim v prvem polčasu dopustila, da so dosegli tretjino točk po hitrih protinapadih. Drugi polčas so Ljubljančani začeli s poptnico enajstih točk zaostanka in z veliko dela pred njimi, predvsem v obrambi, ki je v prvem polčasu dopustila preveč točk nasprotniku. 

Zmanjkalo moči za preobrat

Žarek upanja je na začetku drugega polčasa posvetil po hitrih petih točkah Deividasa Gailiusa, a je ta hitro ugasnil, ko je Litovec prejel četrto osebno napako in primoral trenerja Aleša Pipana v zamenjavo. Morda so si zmaji včeraj ogledali tekmo Krke, ki je izničila visok zaostanek, kar jim je lahko dalo nekaj upanja. Do konca tretjine jim je uspelo znižati zaostanek na šest, izkazala sta se Jaka Brodnik z dvema zadetima trojkama in Alex Stepheson, ki je dobro igral pod košem Hapoela. 

Prav ta dva igralca sta imela prste zraven pri odličnem začetku zadnjega dela igre, v katerem so se zmaji približali na vsega dve točki zaostanka. Žal je nato zmanjkalo moči, da izid izenačijo, pobudo so znova prevzeli domačini in se nekoliko odcepili. Ljubljančanom napad ni več stekel, domači pa so pridno zadevali in Olimpiji prizadejali zaključni udarec. 

Euro cup, skupina M, peti krog:

Hapoel Jeruzalem : Union Olimpija 86:77 (24:16, 22:19, 22:27, 18:15)
Duncan 21, Eliyahu in Parakuski 14; Joksimović 19, Stepheseon 18, Gailius 17

Budivelnik : Banvitspor 60:59 (20:16, 15:12, 13:17,12:14)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.