Šport > Košarka
159 ogledov

Po prvo mesto in EP brez selektorja

Damir Grgić Epa
Košarkarice z Duščakom v zadnji cikel kvalifikacij za EP 2021.

Strokovni štab slovenske ženske košarkarske reprezentance je določil dvanajsterico igralk, ki bo v nedeljo začela zadnji cikel kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2021. Po štirih dneh priprav se bodo Slovenke v ljubljanskem mehurčku 4. februarja pomerile z Bolgarkami in 6. februarja še z Islandkami, ekipo pa bo vodil Slavko Duščak.

 

Izbrana vrsta zaradi težav z novim koronavirusom ne bo popolna. Virus je zašel v vrste celjskega kluba, tako da bodo tokratno reprezentančno akcijo primorani izpustiti Lea Debeljak in Mojca Jelenc ter selektor Damir Grgić in njegov pomočnik Jure Krajnc.

Ne glede na to, da se jim bo desetdnevna karantena iztekla tik pred reprezentančnim zborom, jim protokol Mednarodne košarkarske zveze ne omogoča vstopa v kvalifikacijski mehurček, saj bo od okužbe do začetka kvalifikacijskega cikla minilo premalo časa. V zadnjem kvalifikacijskem ciklu bo reprezentanco zato vodil Duščak, pri delu pa mu bosta pomagala Predrag Radović in Marko Dimnik.

Tina Jakovina Reprezentantka Šport Tina Jakovina: V tem času je težko ostati osredotočen le na košarko

"Reprezentanca se znova ne bo sestala v popolni postavi, tokrat bo odsotna tudi polovica trenerskega štaba, a naši cilji in pričakovanja ostajajo enaki. Kvalifikacije želimo končati z dvema zmagama in s prvim mestom v skupini. S selektorjem Grgićem smo dnevno v stikih in pripravljamo strategijo za tekmi. Dekleta so že večkrat dokazala, da jih nič ne vrže iz tira in verjamem, da bodo tudi tokrat prikazala igro, ki reprezentanco krasi zadnja leta," pred tekmami pravi Duščak.

Teja Oblak | Avtor: Epa Epa

Na reprezentančni zbor za tekmi z Islandijo in Bolgarijo so vabljene Nika Barič (Birevim Elezig), Merisa Dautović (Maribor), Zala Friškovec (Szekszard), Teja Goršič (Hannover), Tina Jakovina (Kangoeroes Mechelen), Aleksandra Krošelj (Kangoeroes Mechelen), Eva Lisec (Dinamo Kursk), Teja Oblak (USK Praga), Annamarija Prezelj (Quesos El Pastor), Eva Rupnik (Rheinland Lions Köln), Maruša Seničar (Cinkarna Celje) in Tina Trebec (Montbrison).

Pred dokončno zeleno lučjo za vstop v ljubljanski mehurček igralke in člane štaba, ki še nimajo prisotnih protiteles proti novemu koronavirusu, v petek čaka novo testiranje. Poleg že omenjenih košarkaric celjskega kluba so s širšega seznama izpadle še Tina Cvijanovič, Gala Kramžar in Urša Žibert.

Na lestvici kvalifikacijske skupine A s štirimi zmagami vodijo Slovenke, po dve zmagi in dva poraza so zbrale Grkinje in Bolgarke, zadnje Islandke pa še niso okusile slasti zmage.

ženska košarkarska reprezentanca Kvalifikacije Šport Slovenija le še za las od tretje uvrstitve na EP

"Tudi v tem kvalifikacijskem ciklu se bomo soočili z novo izkušnjo. A sem prepričan, da to na reprezentanco in samo igro ne bo imelo velikega vpliva. Z dekleti in štabom smo skupaj že dlje časa, dobro se poznamo in imamo postavljen sistem igre, ki nam prinaša rezultate. Komaj čakam, da jih vidim na delu, saj so dekleta v tekmovalnem ritmu in v klubskih sredinah kažejo odlične predstave," pa pred tekmama dodaja selektor Grgić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice