Šport > Košarka
123 ogledov

Po Ptuju tudi Novo mesto brez Eurobasketa

dvorana Portoval Sadar+Vuga
Novo mesto tudi uradno odstopa od organizacije evropskega prvenstva v košarki. Glavni razlog se skriva v tem, da niso uspeli pridobiti gradbenega dovoljenja. Pred Novim mestom so od organizacije odstopili že na Ptuju, kot možno nadomestno prizorišče pa se je začel izpostavljati Maribor.

Čeprav so v Novem mestu vse do zadnjega upali, da bodo drugo leto lahko gostili najboljše evropske košarkarske reprezentance, je sedaj jasno, da dolenjska prestolnica ne bo gostila Eurobasketa. Glavna težava se je pojavila pri gradbenem dovoljenju za gradnjo nove dvorane, ki ga niso uspeli pridobiti. Zadnji dan za oddajo vse potrebne dokumentacije na sedež Košarkarske zveze Slovenije (KZS) je bila sicer sobota.

Novo mesto je po Ptuju tako že drugo prizorišče, ki v nasprotju s prvotnimi načrti ne bo gostilo evropskega prvenstva. Na KZS so že pred časom razkrili, da v primeru odpovedi že razmišljajo o nadomestnih prizoriščih (Celje, Maribor, dvorana Tivoli v Ljubljani).

Maribor bi gostil, a ne bi dal za kotizacijo

"Smo zainteresirani, vendar v proračunu nimamo sredstev za plačilo kotizacije," je pojasnil Milan Mikl, podžupan MO Maribor. Tekmovanje bi izvedli v dvorani Tabor, ki jo morajo še obnoviti in pri tem računajo na pomoč države. Po besedah Mikla nameravajo dvorano Tabor v vsakem primeru obnoviti, a čakajo na državni razpis, na katerem bi lahko dobili sredstva v ta namen, saj občinski proračun tega ne zmore sam.

Dvorana bi po trenutnih načrtih imela 3200 sedežev. "V kolikor se bo Fiba odločila, da je to zadostno število sedežev in da to omogoča izvedbo, je dvorana Tabor zagotovo primerna za evropsko prvenstvo. 5000 sedežev ta trenutek zagotovo ne moremo zagotoviti, vsaj ne s temi sredstvi, ki jih zdaj na nek način lahko pričakujemo od države," je pojasnil podžupan.

Več o nadaljnjih korakih bo znanega v prihodnjih dneh, ko se bodo vodilni možje KZS sestali s predstavniki Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport RS (MIZKŠ).

Komentarjev 1
  • albert 18:01 02.julij 2012.

    Nekateri iz periferij so si obetali zaslužek, ko pa so videli, da ne bo denarja za njihove žepe so odpovedali.