Šport > Košarka
3 ogledov

Po Sloveniji za BiH

Emir lahko igra le za Slovenijo, a je vprašanje, če bo vpoklican. (Foto: Saša De Žurnal24 main
Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) resno razmišlja, da bi bosanskim košarkarjem, ki so v preteklosti že zaigrali za druge države, dovolila prestop v domačo reprezentanco.
 

Preberite še:

Preldžić bo igral na EP

Zaradi vojnih razmer je v minulem desetletju Bosno in Hercegovino zapustilo precej igralcev, ki so se nato uveljavili v tujih klubih, številni pa so tudi sprejeli tuja državljanstva.

 
 

Moje želje niso sporne, vprašanje je le, če bo bosanski zvezi uspelo prepričati Slovence.

Emir Preldžić

 
Za različne slovenske izbrane vrste so tako že zaigrali tudi Hasan Rizvić, Emir Preldžić in Mirza Begić. Zadnji je o možnosti igranja za BiH povedal: "Nihče me še ni poklical. Niti s slovenske niti z bosanske strani. Bosna je moja domovina, ampak tudi Slovenija mi je dala vse, kar sem potreboval. Tu sem postal igralec in še vedno se nisem odločil, za koga bi igral." Na Košarkarski zvezi Slovenije (KZS) poleg Begića resno računajo tudi na Preldžića. Ta naj bi bil zelo blizu nastopa tudi na letošnjem evropskem prvenstvu, kjer lahko za reprezentanco zaigra le en naturaliziran igralec. "Zaenkrat ni s Fibe prišla še nobena uradna informacija. Gre za etično potezo glede na reči, ki so se dogajale v BiH. S Fibe nas še niso poklicali, stika pa nismo imeli niti z bosansko zvezo. Emir je že potrdil, da bo zaigral na Poljskem. Glede na to, da nam je dal svojo besedo, jaz ne bi bil zaskrbljen," meni vodja reprezentance Matej Avanzo.

Preldžić, ki v torek ni odgovarjal na naše klice, je sicer za bosanski Dnevni Avaz izjavil: "Z mano so se že pogovorili vodilni na KZS, a nič konkretnega v povezavi z nastopom na Poljskem. Iz bosanske zveze me ni še nihče kontaktiral." Še zanimivejša je njegova izjava za spletno stran Zepce.ba: "Moje želje niso sporne, vprašanje je le, če bo bosanski zvezi uspelo prepričati Slovence."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.