Šport > Košarka
170 ogledov

Po Spanulisu se je poslovil še en velikan

Nikos Zisis Epa
Reprezentančna soigralca sta v razmaku dveh dni končala profesionalno kariero.

Le dva dni po novici, da je legendarni grški košarkar Vasilis Spanulis končal kariero, je igralsko upokojitev obelodanil tudi njegov dolgoletni reprezentančni soigralec Nikos Zisis, je danes zapisal košarkarski portal Sportando.

Sedemintridesetletni Zisis je v bogati karieri zastopal barve številnih imenitnih evropskih klubov, kot so Aek Atene, italijanska Benetton Treviso in Siena, ruska CSKA Moskva in Kazan, španska Bilbao in Joventut ter turški Fenerbahce.

Na klubski sceni je z moskovskim CSKA osvojil evroligo v sezoni 2007/08, na reprezentančni sceni pa je v dresu Grčije med drugim slavil na evropskem prvenstvu 2005 in osvojil srebrno kolajno na svetovnem prvenstvu 2006.

Nikos Zisis | Avtor: Epa Epa

Dončić se je poklonil Spanulisu

Spanulis je kariero končal pri osemintridesetih letih, je sporočil prek Instagrama. Eden najboljših evropskih igralcev je kot organizator igre Grčije osvojil naslov svetovnega podprvaka (2006) in evropskega prvaka (2005).

Najboljši igralec Evrope je bil leta 2012 in 2013, rekordnih osemkrat je bil član najboljše peterke evrolige, v kateri je dosegel največ točk med vsemi doslej, leta 2020 pa je bil izbran za najboljšega košarkarja prejšnjega desetletja v tem tekmovanju.

Večino kariere je igral za Panathinaikos in Olympiacos, v sezoni 2006/2007 pa tudi v NBA za Houston Rockets.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.