Šport > Košarka
21 ogledov

''Po treningu eno uro nisva govorila''

goran zoran dragić spoelstra Youtube
Goran in Zoran Dragić sta se skupaj s trenerjem Erikom Spoelstro udeležila prve tiskovne konference kot novopečena člana ekipe Miami Heat.

Brata Dragić se privajata na novo okolje v Miamiju, kjer sta dobila svoji mesti v slačilnici in se v družbi trenerja udeležila prve tiskovne konference. Po pričakovanjih je bilo več vprašanj namenjenih starejšemu Goranu, ki bo v Miamiju opravljal vlogo enega izmed nosilcev igre.

''Osvojili so tri prvenstva in vsakdo si želi igrati za ekipo, ki je osvojila naslov. Trener Eric (Spoelstra, op. a.) in trener oziroma direktor Pat Riley vedno najdeta pot do zmage in to je v tem trenutku zame najpomembnejše,'' je o razlogih za selitev na Florido spregovoril Goran, ki ima v NBA občutno več izkušenj od tri leta mlajšega Zorana.

''Vedno je težko spremeniti okolje. Prehod je zelo dober za Zokija. On ima ogromno energije. Vseskozi teče, napada obroč, dosega skoke v napadu in obrambi. V Evropi je slovel kot eden najboljših obrambnih igralcev, zato je pokrival najboljše košarkarje. Vedno je v stanju napada,'' je dodal starejši od bratov Dragić.

Selitve v Miami je vesel tudi Zoran. ''Zelo sem vesel, ker sva z bratom skupaj v ekipi. Komaj čakam, kot sem že rekel,'' je povedal 25-letnik in dodal, da se je bilo težko privaditi na razlike med evropsko in ameriško košarko. ''Tukaj igrajo hitreje kot v Evropi in potrebno se je prilagoditi.''

V igri ena na ena zmaguje Zoran

Ob vprašanju, če sta bila v otroštvu velika rivala, se je razgovoril Goran. ''Še vedno tako čutiva. To je bratska ljubezen. Ko sva kot otroka skupaj tekmovala v športu, sva se vedno prepirala, dokler ni med naju posegel oče. Pet minut kasneje sva bila najboljša prijatelja. Oba sva tekmovalna in lepo je imeti brata ob sebi. Tudi v Phoenixu je vedno pokrival mene in po treningu vsaj eno uro nisva govorila,'' je povedal najboljši slovenski košarkar.

''Ko igrava ena na ena, nisva brata. Težko je, a to je košarka. Vesel sem, da imam takšnega brata. On je moj vzornik,'' je dodal Zoran, Gogi pa je pristavil: ''Ko igrava ena na ena, vedno zmaga on.''

''Slovenija je majhna država''

Goran je tekom tiskovne konference pokazal odlično znanje španskega jezika in primerjal slovensko ter ameriško košarko. ''Povsem drugačna. Slovenija je majhna država. Igra ni tako hitra, fantje niso tako atletski, ne skačejo tako visoko. V Evropi vsi hočejo 24-sekundni napad, veliko podaj in koš v zadnjih petih sekundah. Razlika je kar velika,'' je razkril.

Kaj sta na tiskovni konferenci še povedala brata Dragić in kako je nakup slovenskih košarkarjev komentiral Erik Spoelstra, si poglejte v spodnjem videu.

Komentarjev 3
  • Papaja Popi 16:44 23.februar 2015.

    Le zakaj bi me bilo sram.

  • Alen Andres 16:34 23.februar 2015.

    Sram te je lahko, da kaj takega komentiraš!

  • Papaja Popi 16:08 23.februar 2015.

    Poln kufer imam teh dveh Dragičev.Kaj neki ima Slovenija od njiju.Saj igrata za svoj žep.