Šport > Košarka
1062 ogledov

Po udarcu v glavo izgubil spomin, a ga reševalci niso peljali v bolnico

Print Screen
V finalu turškega prvenstva jo je hudo skupil nekdanji NBA-jevec in zvezdnik Fenerbahčeja Luigi Datome.

V Turčiji je izbruhnil škandal zaradi dgodkov na peti finalni tekmi državnega prvenstva med Anadolfu Efesom in Fenerbahčejem. Tamkajšnja organizacija in zdravniška služba naj bi z neodgovornim ravnanje resno ogrozili zdravje mednarodnega košarkarskega zvezdnika Luigija Datomeja. 

Krilni košarkar Fenerbahčeja je v tretji četrtin dobil silovit udarec v glavo, po katerem naj bi po navedbah nekaterih medijev celo začasno izgubil spomin. Datomeja je na licu mesta pregledalo zdravniško osebjo, nato pa bi ga zaradi nevarnosti možganskih poškodb morali prepeljali v bolnišnico, vendar reševalci tega niso storili.

Reševalna služba je pozive domačega moštva zavrnila z obrazloživtvijo, da do konca tekme ne smejo zapustiti prizorišča, ker bi lahko v tem času njihovo pomoč potreboval še kdo drug.

Datomeja je nato v bolnišnico kar z osebnim avtomobilom odpeljal član Fenerbahčeja.

"Včerajšnji dogodki so žalostna podoba človeštva. Našega košarkarja, ki bi lahko utrpel hude možganske poškodbe, v bolnišnico niso prepeljali z rešilcem," se je pritožil član odbora Semih Özsoy.

Primer je zdaj prevzela turška košarkarka zveza, ki bo opravila preiskavo incidenta. Datome se je kmalu po tekmi oglasi na družbenih omrežjih in potrdil, da je z njim vse v redu.

Anadolu Efes finalni seriji na štiri dobljene tekme vodi s 3:2.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.