Šport > Košarka
16 ogledov

Po ukrepu Fibe še odhod Bogdanovića

Janez Rajgelj, dirketor Union Olimpije. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Mednarodna košarkarska zveza je Union Olimpiji do nadaljnega prepovedala registracijo novih igralcev. Iz kluba pa so sporočili, da je Luka Bogdanović že zapustil zmaje in odšel v Francijo.
Rajgelj ne komentira
Za komentar odločitve Fibe smo poklicali direktorja zmajev, Janeza Rajglja, ki pa odločitve ni želel komentirati.

Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) je Košarkarskemu klubu Union Olimpija do nadaljnjega prepovedala registracijo novih košarkarjev, obenem pa je zagrozila z novimi sankcijami, naslednja v vrsti je 100.000 evrov kazni, v končni fazi pa lahko Ljubljančane tudi izključi iz evropskih tekmovanj, je v sobotni izdaji poročala Ekipa.

Vzrok za takšno odločitev so neizplačane obveznosti do košarkarjev v lanski sezoni. Športnik časnik Ekipa v tej zvezi omenja tožbo košarkarjev Vlada Ilievskega in Saša Ožbolta. Fiba je s svojo odločitvijo seznanila vse vpletene strani, Fibo Evrope in tudi Košarkarsko zvezo Slovenije.

Košarkarji Uniona Olimpije so sicer v petek odpotovali v italijanski Lecce, kamor so bili povabljeni na močan pripravljalni turnir. Poleg zmajev bodo na turnirju nastopili tudi italijanski prvoligaši Teramo, Brindisi in Avellino. Prvo srečanje bodo Ljubljančani odigrali v soboto, ob 20.30, nasprotnik bo Brindisi. V nedeljo ob 18. uri je predvidena tekma za tretje mesto, ob 20.00 pa finale turnirja. V Lecce poleg že standardne ekipe potujeta tudi Zoran Vrkić in Simon Finžgar.

Bogdanović že odšel

Srbski igralec Luka Bogdanović, ki se je te dni pridružil treningom ljubljanskega kluba in z ekipo tudi odpotoval na turnir v Lecce, se je odločil, da ne bo pomagal Unionu Olimpiji, saj je sprejel ponudbo francoskega Roanna, ki je po njegovih besedah ni mogel zavrniti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.