Šport > Košarka
14 ogledov

Po zmago v Beograd

Olimpija_Zalgiris2_SPS_ins Žurnal24 main
Na prvih treh tekmah četrtfinala lige NLB so zmagali domačini. Partizan je ugnal Cibono, Zadar je bil boljši od FMP, Hemofarm pa je nadigral Budučnost. Olimpija gostuje v Beogradu.
 

Liga NLB, četrfinale, 1. tekme

Partizan : Cibona 90:80
Zadar : FMP 95:91
Hemofarm : Budučnost 87:71
C. Zvezda : U. Olimpija*
* v sredo

Union Olimpija je s porazom v zadnjem kolu rednega dela in s padcem na peto mesto zapravila prednost domačega igrišča v končnici lige NLB . Prvi četrtfinalni dvoboj proti Crveni zvezdi bodo zmaji danes odigrali v Beogradu , v polfinale pa se bo uvrstila ekipa, ki bo prva zmagala dvakrat. Z ekipno igro po uspeh "Vsaka ekipa ima svoje prednosti in slabosti, Crvena zvezda pa ima zelo kakovostno zasedbo, ki jo vodi Tadija Dragićević. Mi bomo igrali ekipno, videlo pa se bo, kateri sistem bo pretehtal v tej seriji," je povedal trener zeleno-belih Aleksandar Džikić . Ta je v tej sezoni že ugnal Beograjčane v dvorani Tivoli (92:80), na prvi tekmi obeh tekmecev pa je Ljubljančane še vodil Memi Bečirovič . Izbranci Aleksandra Džikića bodo v četrtfinalu morali poleg Dragićevića , ki je bil po rednem delu tekmovanja izbran za najkoristnejšega igralca lige, zaustaviti tudi zvezdinega organizatorja igre Omarja Cooka . Američan je po mnenju legendarnega srbskega košarkarja Dražena Dalipagića ključni igralec rdeče-belih. "Cook je motor ekipe, prek njega potekajo vse akcije Crvene zvezde. Je izjemen strelec, poleg tega pa tudi odličen podajalec. Ima sijajen pregled nad igro, od njegove forme pa je večkrat odvisen tudi učinek Dragićevića."

Premagali so Cibono. © AFP

 
Na sporedu so že bile prve tri četrtfinalne tekme lige NLB . Gostitelji so vnovčili prednost domače dvorane. Partizan je premagal Cibono z 90:80, Zadar je po podaljšku strl odpor FMP (95:91), Hemofarm pa je bil boljši od Budućnosti s 87:71. Zadnja četrtfinalna tekma med Crveno zvezdo in Unionom Olimpijo bo v sredo ob 20. uri v Beogradu . Ekipe v četrtfinalu igrajo na dve dobljeni tekmi. Vse štiri povratne tekme bodo v četrtek, 27. marca (Olimpija bo igrala šele v soboto), morebitne tretje pa v soboto, 29. marca. Zmagovalci se bodo uvrstili na zaključni turnir "final four", ki bo konec aprila.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.