Šport > Košarka
20 ogledov

Počilo še med KZS in vlado

Zdaj že nekdanji prvi mož Telemacha je sicer tudi predsednik Košarkarske zveze S Žurnal24 main
EP 2013. Na KZS in Fibi Europe želijo sestanek s premierjem Janezom Janšo.

"Od Vlade RS želimo jasen, nepolitičen in neposreden odgovor, ali bo do Fibe Europe izpolnila pogodbene obveznosti, saj je v takšnih razmerah nemogoče izvajati kakršnekoli nadaljnje aktivnosti," so včeraj v sporočilu za javnost, ki ga je podpisal predsednik Roman Volčič, zahtevali na Košarkarski zvezi Slovenije (KZS).

Rafnsson le še z Janšo

Pred dvema dnevoma smo že zapisali, da je bil predsednik Fibe Europe Olafur Rafnsson po sestanku z vladno delegacijo, ki so jo sestavljali vršilec dolžnosti (v. d.) direktorja direktorata za šport Drago Balent, v. d. direktorja Ukoma Anže Logar in nekdanji predsednik KZS Dušan Šešok, nezadovoljen, to pa so zdaj potrdili na KZS:

"Kot nam je po zadnjem sestanku dejal Rafnsson, se s temi tremi predstavniki zaradi njihovega neupravičenega blatenja KZS ne želi več pogovarjati, temveč pričakuje sestanek le še s premierjem Janezom Janšo.

Rafnsson nam je prav tako izrazil ogorčenje, da se mu je kot dolgoletnemu športnemu funkcionarju in predsedniku nacionalnega olimpijskega komiteja svoje države prvič zgodilo, da je vlada kritizirala delo svoje panožne zveze in ne obratno."

KZS: Plačati mora Ukom

Sestanek med KZS ter ministrstvom za izobraževanje, znanost, kulturo in šport (MIZKŠ) naj bi se zdaj zgodil le enkrat, že 27. marca.

"Pričakovali smo, da se bomo pogovarjali o skupnih dogovorih za rešitev težav v zvezi s kotizacijo in odnosom do Fibe Europe, zagrozili pa so nam z davčno inšpekcijo in računskim sodiščem, ki se ju ne bojimo, saj je naše poslovanje čisto," so nedejavnost državnim organom očitali na KZS.

Od te na vladi pričakujejo, da sama poskrbi za 3,5 milijona evrov za sponzorske pogodbe, ki so del 6,5-milijonske kotizacije do Fibe Europe.

"KZS je seznanjena s sklepom vlade, a je po pregledu pogodbe med Fibo Europe in Ukomom jasno, da je zavezanec za plačilo 3,5 milijona evrov izključno Ukom.KZS seveda ni niti podpisnica te pogodbe," pravijo na košarkarski zvezi.

Komentarjev 2
  • krtmen1 15:17 08.junij 2012.

    In kdo je sploh ta kekec-volčič?????????

  • pesekinmorje 10:01 08.junij 2012.

    Zakaj se prijavljamo na megalomanske projekte če že v osnovi vemo, da jih nismo sposobni izpeljati?!