Šport > Košarka
33 ogledov

Podaljšal s "slovensko" Cremono

Milič nam je zaupal, da je bila to njegova najboljša sezona v zadnjih šestih, se fotosi.si
Italijanski košarkarski prvoligaš Cremona bo novo sezono začel z dvema Slovencema. Prejšnji teden je trenersko mesto prevzel Tomo Mahorič, v ekipi pa je tudi Marko Milić, ki je podaljšal pogodbo.

Italijanski košarkarski prvoligaš Cremona bo novo sezono začel okrepljen z dvema Slovencema. Prejšnji teden je trenersko mesto prevzel Tomo Mahorič, na minulem evropskem prvenstvu na Poljskem pomočnik Jureta Zdovca, v ekipi je tudi Marko Milič, ki je za dve sezoni podaljšal pogodbo z italijanskim klubom.

"Veselim se, da smo se dogovorili. V Cremoni je prava košarkarska evforija, klub je urejen in ambiciozen, predvsem po zaslugi predsednika Seconda Triboldija, ki ima vizijo in že dolga leta stoji ob strani klubu, vsako leto pa skuša narediti korak naprej. Letos bi se radi dotaknili playoffa. Veselim se tudi vnovičnega sodelovanja s trenerjem Tomom Mahoričem, ki bo gotovo še dvignil nivo dela v klubu na strokovni ravni," je za spletno stran Košarkarske zveze Slovenije dejal Milič.

Triintrideset letni Milič je lani v 11 tekmah igral povprečno 26 minut in v tem času dosegal 13 točk in sedem skokov na tekmo. Milič je bil tudi prvi Slovenec, ki je zaigral v ligi NBA, ko ga je moštvo Philadelphia 76ers leta 1997 izbralo na naboru, je zaigral za Phoenix Suns. Na stari celini pa se je preizkusil v dresih Uniona Olimpije, Real Madrida, Fortituda, Roseta, Pesara, Virtusa iz Bologne, Fenerbahčeja in Entente Orleanaise.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.