Šport > Košarka
12 ogledov

Podžupan predsednik Uniona Olimpije

Union Olimpija 2. julij 2010 Rajgelj Moderndorfer Anže Petkovšek
Union Olimpija je imenovala novega predsednika, in sicer je to za največ šest mesecev postal ljubljanski podžupan Jani Möderndorfer. "Ta hip gre za to, da je bilo treba poskrbeti za zakonitost delovanja," pravi.

Ljubljanski podžupan in zdaj začasni predsednik košarkarskega kluba Union Olimpija Jani Möderndorfer je po izboru dejal: "S to skupščino smo ustvarili vse pogoje, da ima klub tudi predstavnika, vpisanega v Ajpes. S tem smo dobili zakonitega predstavnika. Upravni zbor se bo v najkrajšem možnem času sestal in tudi opravljal vse ostale naloge. Istočasno se bodo vse ostale stvari glede delovanja kluba in ekipe še dorekle. Posledično za to izredno skupščino sledi tudi redna, kjer bodo predstavljeni računovodski izkazi in podlage, kako naj bi klub deloval v prihodnje."

Novi predsednik je bil zelo kratek pri odgovoru na vprašanje, kakšen je trenutni status Vlada Ilievskega in Saša Ožbolta, ki imata z Olimpijo pogodbo, a jima obenem klub dolguje zajeten kupček evrov. "Se dogovarjamo," je dejal ljubljanski podžupan.

Möderndorfer bo, klub upa, da kmalu, dobil svojega naslednika: "Logično je, da je predsednik kluba oseba, ki je največji skrbnik sredstev za klub. Sklep skupščine je jasna – sem začasni predsednik, za šest mesecev. Po mojem mnenju moramo do normalnega vodstva kluba priti prej."

Novi predsednik zmajev se ne strinja, da je njegovo imenovanje rezultat nespretnosti pri iskanju "pravega" predsedujočega, torej osebe, ki bi bila sposobna poskrbeti za večji del finančnih sredstev. "Ko bodo stvari določene z upravnim odborom, s predlogi sklepov in kasneje tudi s skupščino, bomo tudi definirali, kdo bo predsednik in vse ostalo. Ta hip gre za to – saj veste, vmes so bile počitnice -, da je bilo treba poskrbeti za zakonitost delovanja. Vse ostale stvari tečejo normalno. Ekipo se sestavlja in to je to. Stvari gredo naprej," je krajši pogovor sklenil Möderndorfer.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.