Šport > Košarka
17 ogledov

Pokal: Krka in Zlatorog za finale

krka spartak lučić Boštjan Tacol
Košarkarji novomeške Krke so v prvem četrtfinalu zaključnega turnirja pokala Spar v Brežicah premagali Šentjur (75:64). Nasprotnika v polfinalu so krkaši dobili zvečer, ko je Zlatorog premagal Elektro (61:51).

Košarkarji Krke so zanesljivo naredili prvi korak do osvojitve lovorike, ki je še nimajo v klubskih vitrinah. V pokalu Spar so doslej le dvakrat igrali v finalu, in še to pred desetimi oziroma enajstimi leti. So se pa zato petič v zadnjih šestih letih uvrstili v polfinale.

Novomeščani so vlogo favorita upravičili v drugem polčasu na krilih razpoloženega Zorana Dragića, Šentjur, ki je imel tokrat le enega navdahnjenega posameznika (Travis Nelson 24 točk), pa se je že tretje leto zapored poslovil v četrtfinalu. Potem ko je prvih dvajset minut minilo v izenačeni predstavi, so Dolenjci v nadaljevanju pohodili plin in si hitro nabrali dvomestno prednost.

Dragić je bil nerešljiva uganka za igralce Šentjurja, saj je ob 13 skokih zbral 21 točk (met za 3 točke 3:4), od tega 14 v drugem polčasu. Na drugi strani se mu je zoperstavil le Nelson (24 točk), ki pa tokrat ni imel prave pomoči soigralcev, tako da je bil dvoboj po treh četrtinah (57:46) bolj ali manj odločen.

Zaključni turnir pokala Spar bo v novi dvorani v Brežicah potekal do nedelje. V petek sta na sporedu četrtfinala med Geoplin Slovanom in Maribor Messerjem ter Unionom Olimpijo in Heliosom, sobota je rezervirana za polfinala, enaindvajseti zmagovalec pokalnega tekmovanja pa bo znan v nedeljo po finalu, ki se bo začel ob 17. uri.

Zlatorog tretjič zapored v polfinale

Košarkarji Zlatoroga so v drugem četrtfinalu so prepričljivo premagali Elektro in si zagotovili naslednji obračun v soboto ob 20. uri s Krko. Zlatorog se je enajstič v zgodovini slovenskega pokala uvrstil v polfinale, tretjič zapored, njegov najboljši dosežek ob šestih finalih pa je naslov iz leta 2004.

Laščani so Elektro premagali že drugič v zadnjih osmih dneh. Najprej so ji mero vzeli v ligi Telemach v Šoštanju, s podobno taktiko pa so se jih lotili tudi v novi dvorani v Brežicah. Ključ do uspeha je bila čvrsta, agresivna obramba, proti kateri se varovanci Gašperja Potočnika nikakor niso znašli. Pred dnevi so dosegli 54 točk, tokrat pa zgolj 51.

Podoben razplet se je napovedal že po prvih dvajsetih minutah, ki so jih Šoštanjčani končali pri vsega 22 točkah, od tega jih je Salih Nuhanović dosegel 14. Lov na tekmeca se jim v nadaljevanju ni izšel; dobre tri minute pred koncem so prišli na 48:54, vendar je Zlatorog ob odlični predstavi Luke Lapornika (25 točk) prednost suvereno zadržal in zasluženo napredoval v polfinale.

Pokal Spar, zaključni turnir, četrtfinale:

Krka : Šentjur 75:64 (57:46, 32:29, 15:13)
Dragić 21 točk, 13 skokov, Lalić 14, Balažič 11; Nelson 24, Ferme 11

Elektra Šoštanj : Zlatorog 51:61 (39:48, 22:32, 14:16)
Nuhanović 15, Zagorc 9; Lapornik 25, Mali 8, Vujasinović in Atanacković 7

Petek ob 17.30:
Geoplin Slovan – Maribor Messer

Ob 20.00:
Helios Domžale – Union Olimpija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.